KOMBANK ARENA: Osobe sa invaliditetom mogu besplatno u Arenu četiri puta godišnje

Zbog velikih problema sa kojima se Arena suočila kada su u pitanju besplatne karte za osobe sa invaliditetom, proces prijavljivanja je promenjen, a broj dolazaka na manifestacije ograničen na četiri godišnje

Od početka 2014. godine Kombank arena promenila je uslove za osobe sa invaliditetom koje bi želele da besplatno prate manifestacije koje se u njoj održavaju. Kako je najavljeno na sajtu Arene, biće napravljena baza osoba sa invaliditetom, a pogodnost besplatne karte moći će da iskoriste četiri puta godišnje.

Nova procedura podrazumeva da se osobe sa invaliditetom registruju popunjavajući prijavu na sajtu. Potrebno je, tom prilikom, medicinskom dokumentacijom dokazati da im je korišćenje invalidskih kolica neophodno. Ranija procedura podrazumevala je da Arena oglasi kada osobe sa invaliditetom mogu da se prijave za besplatne karte, pa da oni individualno ili u okviru udruženja, pošalju svoje prijave.

Ono što je sporno među osobama sa invaliditetom, je to što se na sajtu navodi da se pod tim terminom podrazumevaju samo korisnici invalidskih kolica. U Areni objašnjavaju da "ograničenja imaju za cilj da izdvoje one osobe sa invaliditetom koje bez korišćenja platformi ne bi uopšte mogle da posmatraju program".

Prema novim pravilima koja se mogu naći na sajtu Kombank arene, nakon prijave, dolazak na manifestaciju možete otkazati samo jednom, i to 24 časa pre događaja. U suprotnom, smatra se da ste iskoristili jedan dolazak. Na sajtu ćete moći da vidite evidenciju dolazaka i spisak svih čije su prijave prihvaćene za određeni događaj. Spisak za svaki događaj nalaziće se na ulazu 107, gde ćete morati nekome iz organizacije, da pokažete svoju ličnu kartu.

(Marija Stojanović)