HAOS NA LINIJI 27E: Kontrolorka zarobila putnike u autobusu

U "Apexu" kažu da je muškarac pokazao personalizovanu kartu sa ženskom slikom. Kada mu je kontrolorka rekla da će zbog zloupotrebe morati da mu odzuzme ispravu, on je fizički nasrnuo na nju

Više od 15 minuta dvadesetak putnika autobusa 27E bilo je juče zarobljeno u Cvijićevoj ulici. Naime, jedan putnik nije imao kartu, pa je kontrolorka naredila vozaču da zaustavi autobus i zatvori vrata, pošto "švercer" nije želeo da napusti vozilo.

Prepirka između putnika i kontrolorke trajala je oko 15 minuta, a zatim je on nasilno otvorio vrata i izašao.

U GSP-u nisu želeli da komentarišu slučaj uz obrazloženje da kontrola karata nije u njihovoj nadležnosti. Sa druge strane, u "Apexu" kažu da putnik nije imao ispravnu kartu, odnosno da je "putnik, muškarac prilikom kontrole karata pokazao personalizovanu kartu sa ženskom slikom".

- Kontrolorka ga je obavestila da se radi o zloupotrebi putne isprave i da je u obavezi da mu oduzme zloupotrebljenu karticu uz izdavanje službene beleške. On je u tom trenutku oštro i nasilno reagovao, zavrnuo kontrolorki ruku i oteo karticu - objašnjavaju u "Apeksu" i dodaju da se zbog svega toga vozač odlučio da ne dozvoli izlazak putnika i zatvorio vrata.

Advokat Žarko Stojaković kaže da kontrolor ima pravo da kaže vozaču da zaustavi autobus, ali ne i da drži ljude zatvorene unutra. Prema njegovom mišljenju, putnici imaju pravo da tuže "Apex" jer su im narušena ljudska prava.

- Urlali smo na vozača da otvori vrata i da nas pusti da izađemo, ali on to nije učinio. To što neko nema kartu nije moj problem, kao ni ostalih putnika. Stalno pričaju kako ugnjetavaju kontrolore, a šta je sa zlostavljanim putnicima koji svašta trpe u prevozu? Radim u stranoj firmi i ne mogu sebi da dozvolim da kasnim na posao, jer mi se skida od plate - priča očevidac događaja Ivana J. (33).

(Telegraf.rs, Izvor: 24sata.rs)