Video nadzor u 14 škola na Voždovcu i nova sala u Jajincima

Prema rečima Aleksandra Savića, opština izlazi u susret i rešava probleme građana i na zahtev predsednika kućnih saveta na redovnim sednisama Skupštine Opštine Voždovac

Na zahtev roditelja Opština Voždovac u saradnji sa MUP-om sprovela akciju "Postavke video nadzora u osnovnim školama". Sigurnosne kamere uvedene su u 14 škola.

Tim povodom, predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić danas je posetio osnovnu školu u „Jajincima“. U njoj je nedavno sredstvima opštine izgrađena i fiskulturna sala površine 600 metara kvadratnih.

Prema rečima Aleksandra Savića, opština izlazi u susret i rešava probleme građana i na zahtev predsednika kućnih saveta na redovnim sednisama Skupštine Opštine Voždovac. U nameri što veće bezbednosti najmlađih, a u saradnji sa MUP –om odlučeno je da video nadzor bude uveden u 14 osnovnih škola.

- Zbog problema prodaje narkotika u blizini škola akcija“video nadzora“ sprovedena je kao preventivna mera. Kamere su postavljene na ulazima u školska dvorišta i sada sam siguran da će naša deca biti bezbednija – izjavio je Savić.

Za ovu školu opština je izdvojila i sredstva iz budžeta za izgradnju fiskulturne sale. Hala se prostire na 600 metara kvadratnih i opremljena je modernim rekvizitima za sport. Pored toga, i sve unutrašnje prostorije škole kompletno su okrečene, a stolarija ofarbana. Sanirana je i fasada, a postojeća ograda obnovljena.

- Izgradnjom sale omogućili smo mališanima da se rekreativno bave sportom. Smatram da je sport sastavni deo odrstanja svakog deteta. Sada ova deca imaju prostor za fizičke aktivnosti. I veoma me raduje da većina njih već pokazuje interesovanje za odbojku, košarku i mini fudbal – zaključio je Savić.

Skupu su prisustvovali član veća Miloš Stojanović i direktor osnovne škole“Jajinci“ Vaso Zogović.

(Telegraf.rs)