DELIJE, MARAKANA JE PROŠLOST: Dobrodošli na stadion "Rajko Mitić"!

Posle 50 godina upotrebe tog nezvaničnog naziva, na Skupštini kluba je odlučeno da stadion od sada zvanično nosi ime prve Zvezdine zvezde

Ono što se pominjalo prethodnih dana sada je dobilo i potvrdu. Na sednici Skupštine Crvene zvezde jednoglasno je izglasano da Marakana promeni ime i od sada će se stadion crveno-belih zvati "Rajko Mitić" po prvoj Zvezdinoj zvezdi.

Jedna od glavnih tačaka na današnjoj sednici i koja je zanimala sve navijače jeste da li će se usvojiti predlog da najveći srpski stadion ponese ime jednog od njaboljih posleratnih fudbalera koji je igra na ovim prostorima i legende kluba što se na kraju i dogodilo.

Od svih prisutnih svi su glasali za novo ime stadiona i niko nije bio protiv. Na taj način će nezvanično ime Marakana, po ugledu na čuveni stadion u Rio de Žaneiru otići u istoriju posle 50 godina korišćenja, a od sada umesto zvaničnog naziva "Stadion Crvena zvezda" koristiće se ime "Rajko Mitić".

Inače, Rajko Mitić je legenda kluba i nosilac je titule prva "Zvezdina zvezda". Za crveno-bele je igrao 13 godina i dres oblačio 572 puta, a 262 puta je tresao protivničke mreže kluba u kome je proveo skoro čitavu karijeru.

(Telegraf.rs)