Air Serbia zatvara poslovnice u Nišu, Novom Sadu i Užicu

Ova odluka je, kako kažu, došla kao logičan korak nakon opadanja broja kupljenih karata u tim poslovnicama

"Air Serbia" je u procesu zatvaranja poslovnica u Nišu, Novom Sadu i Užicu, u skladu sa poslovnom politikom smanjenja troškova i efikasnijeg poslovanja, rečeno je danas u nacionalnoj avio-kompaniji.

Air Serbia ostvarila rekordni profit u 2016: Zarada od 0,9 miliona evra!

Ova odluka je, kako kažu, došla kao logičan korak nakon opadanja broja kupljenih karata u tim poslovnicama, budući da su se navike savremenih putnika vremenom značajno promenile.

- Naši gosti danas su više zainteresovani za kupovinu karata preko interneta, kontakt centra i ovlašćenih turističkih agenata, što je trend koji se primećuje i kod većine drugih svetskih avio-kompanija. "Air Serbia" mora da se menja u skladu sa tehnološkim promenama i promenama uslova na tržištu - naveli su iz kompanije.

Pored toga, kako dodaju, dva poslovna prostora od tri navedene poslovnice, "Air Serbia" je morala da iznajmljuje, što je bio dodatni trošak, koji nije bio racionalan.

- Da bismo mogli da izađemo u susret potrebama i očekivanjima naših gostiju, unapredili smo našu veb stranicu ove godine i nastavili smo da blisko sarađujemo sa turističkim agencijama da bi karte što lakše mogle da se rezervišu i kupe - dodali su iz kompanije.

Glavne poslovnice u Beogradu, koje posećuje značajan broj klijenata i koje predstavljaju ne samo mesto prodaje karata već i servisni centar, nastavljaju sa redovnim radom, poručili su iz kompanije "Air Serbia".

(Telegraf.rs/Tanjug)