SAZNAJEMO: Galenika od sutra zvanično u potrazi za novim vlasnikom: Vlada raspisuje javni poziv za prodaju

Sutra će ujedno početi i prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljni odlazak a koji će dobijati otpremninu u neto iznosu od 400 evra po godini staža

Javni poziv za prodaju Galenike biće raspisan sutra, a kako Telegraf.rs saznaje, domaća farmaceutska industrija novog vlasnika trebalo bi da dobije oko Nove godine.

Najnovija odluka, Galenika ide na prodaju od 1. septembra: Sprema se nešto što će ovog puta proći

Pet imena u trci za "Galeniku"

Sutra će ujedno početi i prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljni odlazak a koji će dobijati otpremninu u neto iznosu od 400 evra po godini staža.

- Prijavljivanje za program trajaće tri nedelje, a pretpostavka je da bi već oko Nove godine trebalo da se zna ime novog vlasnika Galenike - kaže za Telegraf.rs predsednik Sindikata "Nezavisnot Galenika a.d." Zoran Pantelić.

On dodaje da sindikati insistiraju da ceo postupak privatizacije bude transparentan i javan.

- Želimo da pobendnik bude onaj ko bude garantovao najveće investicije jer za nas to znači da je ozbiljan, da ima nameru da oporavi fabriku, uposli ljude, tako da će nam sam iznos ponuđenih investicija biti signal ko je koliko ozbiljan. Od novog kupca očekujemo da poštuje socijalni dijalog, Zakon o radu, kolektivni ugovor pre svega - navodi Pantelić.

Kao zainteresovani kupci već se pominju britansko-ruski konzorcijum "Frontijer farma - Petrovaks", "Sinofarm", "Amikus" ,"Hemofarm" i "EMS" iz Brazila.

(Lj. R.)