Raspisan tender za prodaju Galenike

Investitor bi trebalo da isplati dug Galenike od 71 milion evra za 25 miliona evra

Ministarstvo privrede raspisalo je danas tender za prodaju farmaceutske kompanije Galenika, a početna cena za sve zainteresovane iznosi 25 miliona evra na ime duga za banke, plus jedan evro kao početnu cenu za javno nadmetanje, čime je i zvanično potvrđena najava Telegraf.rs.

SAZNAJEMO: Galenika od sutra zvanično u potrazi za novim vlasnikom: Vlada raspisuje javni poziv za prodaju

Investitor bi trebalo da isplati dug Galenike od 71 milion evra za 25 miliona evra.

Uslov za učešće u privatizaciji je da investitor bude kompanija iz farmaceutske industrije i da je godišnja vrednost poslovnih prihoda veća od 300 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Procenjena vrednost kapitala koja se nudi na prodaju je negativna i iznosi 152 miliona evra.

Rok za otkup dokumentacije je 20. septembar do 12 časova po lokalnom vremenu u Srbiji, dok zainteresovani investitori mogu da podnesu prijave za učešće u rpivatizaciji najkasnije do 2. oktobra isto do 12 časova. Naknadna za otkup dokumentacije, prema tenderu iznosi 250.000 dinara.

Među zainteresovanima za Galeniku, kako prenose mediji, nalaze se britansko-ruski konzorcijum Frontijer farma - Petrovaks, Sinofarm, Amikus, Hemofarm i EMS iz Brazila. Galenika ima oko 1.400 radnika i sprovedeno je anketiranje za dobrovoljni odlazak dela radnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)