LEPE VESTI ZA MLADE NA SELU: 94 poljoprivrednika dobilo 165 miliona dinara za razvoj agrara!

Najveće interesovanje mladih poljoprivrednika je za biljnu proizvodnju, zatim za stočarstvo i na kraju za preradu mesa, mleka, povrća, voća i grožđa

Tačno 94 mlada poljoprivrednika potpisala su danas ugovore u ukupnoj vrednosti od 165 miliona dinara sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu.

Vesna objasnila kako se živi na njivi: Ovo je prava istina o životu na selu i tome koliko imamo novca mesečno!

Cilj ove agrarne mere, koja je svakom od njih donela po 1.755.319 dinara, jeste podrška mladima da ostanu u seoskim sredinama i unaprede konkurentnost na svojim poljoprivrednim gazdinstvima, prenela je RTV.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, po prvi put, sprovodi meru agrarne politike o dodeli sredstava mladim poljoprivrednicima, kao podršu novim generacijama koje žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Poljoprivrednici su dobili sredstva za unapređenje biljne i stočarske proizvodnje i za preradu mesa, mleka, povrća voća i grožđa.

Najveće interesovanje mladih poljoprivrednika je za biljnu proizvodnju i tu je potpisano 63 ugovora, zatim za stočarstvo, gde je potpisano 28 ugovora i na kraju 3 ugovora su dodeljena za preradu mesa, mleka, povrća, voća i grožđa.

Kako je najavio resorni sekretar, ova mera biće nastavljena i u 2018. godini, kako bi se mladima omogućilo da ostanu na selu da bi se poboljšala demografska slika ruralnih sredina.

(Telegraf.rs)