Bez Turaka ne bismo imali ništa u Žitorađi, Krupnju, Beloj Palanci i Vladičinom Hanu

Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom, poručio je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića je izjavio da je za našu zemlju važno da stalno unapređuje odnose sa Turskom, gde će danas popodne, na poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prisustvovati u Eskišehiru svečanom otvaranju "Transanadolijskog gasovoda" za prirodni gas (TANAP).

Lidl stigao u Srbiju! Ovo je simbol napretka, pridružujemo se uspešnim zemljama: Vučić na otvaranju logističkog centra (FOTO)

- Za nas je ovo, pre svega, od velikog bilateralnog značaja, čast je za nas da budemo pozvani, iako ne mislim da u TANAP-u će biti mnogo gasa za Srbiju, ali će biti za Italiju, Albaniju i druge zemlje - rekao je Vučić novinarima.

- Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom - poručio je Vučić i naglasio da je važno da pokažemo stalni napredak odnosa Srbije i Turske.

On je kazao da će, sa druge strane, biti gasa za nas od Turskog toka.

Vučić je rekao da teško možete da nađete nekog ko bi investirao u otvaranje fabrika u, na primer, Lebanu, a da to nisu Turci, koji su otvorili fabriku i u tom mestu i u Žitorađi, Krupnju, Beloj Palanci i Vladičinom Hanu.

- Ne bismo imali ništa u Vladičinom Hanu, osim Nektarovog pogona, da nam nije Turaka, to jest Teklasa. Da ne govorim o velikim fabrikama u Kraljevu i Nišu -  rekao je Vučić.

Istakao je da će naravno da ode na poziv Erdogana u Tursku, jer je posle poplava u Krupnju tražio od njega da Turci i tamo otvore fabriku. Kako je rekao, Turci su za nas mnogo učinili i tek će da učine i njegova obaveza je da ide u Tursku.

On je naveo da će u četvrtak ići u Kruševac da otvori veliki nemačku fabriku Kromberg Šuber, sa 2.500 zaposlenih, što je velika stvar za taj grad.

(Telegraf.rs/Tanjug)