Letovi iz Niša do Diseldorfa samo do kraja marta

Ukida se još jedan let sa niške vazdušne luke "Konstantin Veliki". Irski Rajaner ukinuće letove za Diseldorf na proleće iduće godine. U Nišu misle da je razlog poskupljenje goriva

Irski "Rajaner" ukinuće letove na relaciji Niš - Diseldorf od 31. marta naredne godine, a to će, posle mađarskog "Vizera", biti druga linija koja prestaje da saobraća iz grada na Nišavi ka evropskim destinacijama. Ova lou-kost kompanija je najpre 4. novembra ove godine redukovala letove od Aerodroma "Konstantin Veliki" do nemačkog "Viza", tako da se sada na ovoj relaciji leti jednom, umesto dva puta sedmično.

Nakon komercijalnog i operativnog ispitivanja i analize, linija između Niša i Diseldorfa Vece je otkazana za letnju sezonu 2019. godine i neće funkcionisati nakon 31. marta te godine. Korisnici usluga niškog aerodroma mogu koristiti druge letove naše kompanije do Berlina, Bratislave, Milana, Bergama i Stokholma - saopštili su u menadžmentu "Rajanera" za Evropu.

U Javnom preduzeću "Aerodrom Niš" kazali su da je odluka o uspostavljanju ili ukidanju neke avio-linije "legitimno pravo avio-kompanije" i na nju aerodrom ne može da utiče, a kao glavni razlog tome vide poskupljenje cene goriva.

(Telegraf.rs/Novosti)