YUTA upozorila na turističku agenciju koja obmanjuje putnike: "Magdalena travel" nema našu garanciju, niti je naša članica

O primećenim nepravilnostima kod "Magdalena travela" YUTA je obavestila nadležne u Sektoru turističke inspekcije

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije YUTA saopštila je da se na web prezentaciji agencije "Magdalena travel" www.magdalenatravel.rs nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, a da ne postoje ugovori inače obavezni Zakonom o turizmu sa organizatorima putovanja cime se mogući putnici, obaveštava YUTA, dovode u zabludu.

Kako se navodi u dopisu YUTA je o ovoj pojavi obaveštena od većeg broja organizatora putovanja a uvidom u Opšte uslove putovanje objavljene na zvaničnoj prezentaciji ove agencije " utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike - dovođenje u zabludu i to u članu 17. gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA, kao i članu 12. gde se pominje da agencija ima YUTA Garanciju putovanja".

- U cilju zaštite putnika ali i svih kolega koji odgovorno rade svoj posao pa i autoriteta Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije - YUTA, obaveštavamo javnost da agencija Magdalena travel nije članica naše asocijacije, da nema YUTA Garanciju putovanja, kao i da nije sa nama ugovorila YUTA Arbitražu - saopšteno je iz YUTA.

Magdalena travel nema YUTA garanciju putovanja, Foto: yuta.rs

Ova asocijacija moli sve putnike da isključivo posredstvom web sajta www.yuta.rs provere koje agencije se nalaze u sistemu zaštite putnika YUTA Garancija putovanja.

O primećenim nepravilnostima kod Magdalena travel-a YUTA je obavestila nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, navodi se u saopštenju koje je potpisao Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

(Telegraf.rs/Tanjug)