Tužna sudbina samaca u Beogradu: Starica preminula na Zvezdari još u januaru, telo pronašli tek sredinom avgusta u raspadnutom stanju

Stanari zgrade u kojoj je Mileva živela na prvom spratu su poslednjih šest meseci, počeli da osećaju neprijatan miris, pa su se dogovorili da razvale bravu njenog stana

Starica Mileva Galantić preminula je još u januaru preminula u svom stanu u Ulici Miloša Zečevića na Zvezdari, ali je njen leš pronađen tek sredinom avgusta. Telo je otkriveno tek kada su njene komšije obile stan i našle je u raspadnutom stanju.

Detaljno opisali zločin od pre 19 godina u Bariču: Sve vreme me je mučilo to što sam ubio, sad mi je pao kamen sa srca

Stanari zgrade u kojoj je Mileva živela na prvom spratu su poslednjih šest meseci, počeli da osećaju neprijatan miris, pa su se dogovorili da razvale bravu njenog stana.

- Poslednji put sa je video u januaru. Još tada sam komentarisao sa komšijama da je najverovatnije umla, međutim, svi su mi govorili da bi se osećao smrad. Onda sam u martu pozvao policiju i prijavio njen nestanak, jer se nije pojavljivala. Takođe sam obavestio i Centar za socijalni rad - kaže Jovan Korać, komšija preminule žene, prenose beogradski mediji.

On objašnjava da ne zna da li je policija tražila Milevu ili ne, a da su joj ljudi iz Centra za socijalni rad zvonili na vrata ali pošto niko nije otvarao oni su otišli i više nisu dolazili.

- Početkom avgusta je počeo da se oseća miris crkotine u zgradi. Isti miris su osećali i stanari susedne zgrade, pa su počeli da traže izvor tog smrada - kaže on.

Ističe da je doveo bravara i da su u prisustvu predsednika kućnog saveta i još jednog komšije počeli da seku bravu.

- Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć i kada su došli, ušli smo u stan i imali šta da vidimo. Nisam je ni prepoznao, bila je kao mumija. U stanu je bio haos, a smrad je tek tada postao nesnosan - rekao je on.

Kada u nadležni odneli telo, problem sa mirisom nije nestao, jer niko nije došao da obavi dezinfikaciju i deratizaciju stana.

Stanari kažu da je pokojnica, imala psihičke probleme i da je neko vreme živela kao beskućnica.

- Naš komšija koji je bio sam je rešio da je dovede da živi kod njega. Njemu je trebala ženska ruka, a njoj krov nad glavom i tako je ona došla u našu zgadu. Posle toga je komšija umro, a ona je opet ostala sama - kažu stanari, prenose beogradski mediji.

Podsećamo, da ovo nije prvi put da se nešto ovako dešava. Pre nekoliko dana u beogradskom naselju Kumodraž otkriven je leš starca star godinu dana. Komšije iz dvanaestospratnice kažu da su nesrećnog starca videle poslednji put u septembru prošle godine, a tek ove nedelje su saznali šta mu se dogodilo.

Ostaci tela, odnosno kosti Vitomira Marjanovića (82), pronađeni su na krevetu u kuhinji. Leš je bio prekriven ćebetom. Pretpostavlja se da je Marjanović koji je više od 10 godina živeo sam, preminuo u snu.

Todor Radulović, njegov prijatelj i komšija iz zgrade preko puta kaže da je Marjanović imao suprugu i ćerku koje su davno preminule.

- Ima i sestru, za koju uopšte ne znamo gde živi i da li je uopšte živa... Vita mi je bio prijatelj, pretpostavljao sam da mu se nešto dogodilo i to još tada u septembru. Pričao sam komšijama da nešto nije u redu i da treba da uđemo u stan da proverimo, ali predsednik kućnog saveta nije hteo to da uradi. Prijavili smo i policiji, jednom su bili i vatrogasci, dizalicom su se podizali da kroz prozor vide da li ima ikog unutra, ali ništa nisu primetili - priča Radulović.

Leš je slučajno otkrio suvlasnik stana koji je imao ugovor o doživotnom izdržavanju.

(Telegraf.rs)