ŠTA TI MENI SPOMINJEŠ SESTRU: Drama na suđenju u Beogradu, Delibašić gađao hemijskom Vojnovića, odmah ga udaljili (FOTO)

Šokantno dešavanje u sudnici

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, kao i za ubistvo Miloša Vidakovića (29) nastavljeno je danas u 14.30 sati. U Specijalnom sudu pojavila se i majka Nikole i Luke, Anđelka Bojović. Ročište je počelo ispitivanjem Miloša Vojnovića, koji je priznao Vidakovićevo ubistvo, a pitanja mu postavlja Miloš Delibašić, član kriminalne grupe Slobodana Šaranovića, koji je bio označen kao naručilac ovih ubistava.

NE PROPUSTITE I - - - - - Prošlo suđenje obeležile su sledeće izjaveJesam li ti rekao da ću ti ubiti trudnu devojku ako ne budeš ubijao po Crnoj Gori: Jezivo pitanje na suđenju u Beogradu

Međutim, Delibašić je na samom početku suđenja pogodio Vojnovića hemijskom! Naime, Miloš Vojnović podsetio je sudiju na prethodno ročište kada je Delibašić otvoreno pretio njegovoj porodici. U trenutku kada je spomenuo Delibašićevu sestru Jelenu, Delibašić je ustao i gađao Vojnovića hemijskom, pa je bio udaljen. Dvadesetak minuta kasnije Miloš Delibašić se vratio u sudnicu.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>PRATITE SVE IZ MINUTA U MINUT: 

17.30 - Vojnović je navodno tvrdio kako mu se Delibašić poveravao da treba da ubiju Filipa Koraća, Vladu Japanca, Luku Đurovića.

- Sećaš li se kako sam te šamarao? 'Ajde reci zašto sam te išamarao kući? Šamarao sam te kao ... - dodao je Delibašić.

- Kada sam ti se već toliko poveravao o svemu, kako to da ti nisam rekao zašto treba da ubiješ Vidakovića? Sudija, on izbegava ovo pitanje. Pravi se nevinašce i govori da nije znao ništa o Vidakoviću, ali verujte mi, zna on mnogo toga nego ćuti - rekao je Delibašić.

- Sudija, mi smo upali u problem zbog Bojovića. Ja sam čak smatrao da će Novaković da ubije Vidakovića - rekao je Vojnović.

17.00 - SVEDOCI DA POTVRDE DA SE VOJNOVIĆ DROGIRAO - Delibašić je istakao da je Vojnović tokom suđenja stalno pričao kako im je on zabranjivao da se drogira, a da sad Vojnović tvrdi da su se zajedno drogirali.

- Imam svedoke koji će da potvrde da se Vojnović drogirao, a može da se uradi i veštačenje. Svi su znali kakav sam ja imao stav prema drogiranju - ističe Delibašić.

16.50 - DELIBAŠIĆ: DA LI SI KONZUMIRAO KOKAIN, SPID TRAVU? - Delibašić ističe da Vojnović izmišlja i nadimke jer Mišića nikada niko nije zvao Artiljero.

- Sudija, on je sto posto gledao onaj film Artiljero, on lupeta gluposti. Ovo nije normalno šta se radi - rekao je Delibašić.

- Da li si konzumirao kokain, spid, travu ili bilo koje druge supstance kada si izašao iz zatvora zbog pljačke zlatare Dajmond? - pitao je Delibašić Vojnovića.

- Nisam! Sudija, palili smo ranije travu i probali smo kokain i Delibašić i ja - istakao je Vojnović.

16.35 - NASTAVLJENO SUĐENJE 

16:00 - PAUZA U SUDNICI

15.45 -  DELIBAŠIĆ O KONJUŠIĆU - Zašto si rekao da je ubica Nikole Bojovića smarao Konjušića i njegovu ženu preko telefona kada su svi oni živeli u istoj zgradi? - pitao je Delibašić Vojnovića.

- Pa ja sam, sudija, čuo kako je taj Pitbul ostao bez novca jer se drogira i onda smara Konjušića i njegovu ženu. Ja ne znam da li je taj Pitbul okrivljeni Cvetanović jer ga nikada nisam video - odgovorio je Vojnović.

15.26 - DELIBAŠIĆ PODSEĆA SUDIJU: VOJNOVIĆ LAŽE! - Miloš Delibašić podsetio je sudiju da je na prethodnom ročištu dokazao da Miloš Vojnović laže i to zahvaljujući snimcima koje je naknadno dobio.

15.15  NE RAZUMEM CRNOGORSKI, ČITAM SAMO ĆIRILICU - Kad se Delibašić vratio nakon udaljavanja s pretresa, zatražio je od sudije da se svi dokumenti iz Crne Gore prevedu na srpski jezik i ćirilicu.

- Ovo su strani spisi, na stranom jeziku. Tražim da se svi spisi prevedu na srpski jezik i ćirilično pismo - istakao je Delibašić.

Kako on kaže, ako sud odluči da uvoji tu primedbu, onda ni optužnica nije mogla da se podigne, ceo proces bi trebao da se obustavi.

Tužilac na sve te njegove opaske ističe da on svakodnevno dobija bar pet pritužbi od strane Miloša Delibašića. Ne veruje u to da on ne razume crnogorski jezik i smatra da bi se prevođenjem samo stvarali nepotrebni troškovi.

15.00 VOJNOVIĆ: NIJE ISTINA DA SAM HTEO DA IZVRŠIM SAMOUBISTVO! 

- Džodić mi je rekao dok smo bili u zatvoru: "Poručio ti je Velibor Dunjić da ćutiš!" Bilo mi je čudno kako Velja zna za to. Kasnije sam se slučano posekao upaljačem dok sam bio u zatvoru, pa je ispalo kao da želim da se ubijem - istakao je Vojnović-

14.50 DELIBAŠIĆ UDALJEN SA SUĐENJA - On je za sada udaljen sa pretresa, ali će mu sud dozvoliti da kasnije opet postavlja pitanja Vojnoviću.

14.40 POMINJANJE SESTRE I NAPAD!

- Znam da samo želi da me izbaci iz takta, ja moju porodicu nisam pustio niz vodu, rekao je da će da mi vodi ćerku na Top Hil. Ovo nije prvi put, vi mnogo puta ne čujete njegove pretnje. Odakle on zna da je meni sestra u Pirotu? Ona duže vreme nije bila tamo, a ja koliko znam ima i Delibašić sestru - rekao je Vojnović sudiji.

U tom trenutku je Delibašić ustao i gađao Vojnovića hemijskom. Policajci su uspeli da ga zadrže i udalje iz sudnice.                   

                                                          U KAKVIM SU ODNOSIMA VOJNOVIĆ I DELIBAŠIĆ 

Da podsetimo, Vojnović je, inače, u zamenu za svedočenje sklopio sporazum s Tužilaštvom - biće osuđen na 10 i po godina zatvora zbog ubistva Miloša Vidakovića i pripadnosti grupi koju su, kako se tvrdi, organizovali Slobodan Šaranović i Miloš Delibašić.

Delibašić je besan jer želi da dokaže da on nije kriv ni za čije ubistvo, pa sada propituje Vojnovića o detaljima događaja.

14.25 Na suđenje je stigla majka Bojovića, pogledajte fotografije: 

(Kristina Bezbradica)