Milan je prvi pritekao u pomoć porodici Ljubić: Beba Dunja je bila ispod sedišta, pokrio sam je ćebetom i dao medicinskoj sestri

- Naišao sam bukvalno pola minuta nakon nesreće i nisam video šta se tačno desilo, samo video da kola stoje i stao sam i upalio farove ka njima - kaže Milan Cvetković

Milan Cvetković iz Prokuplja prvi je došao na mesto saobraćajne nesreće kada su stradale Jovana (27) i šestomesečna Dunja Ljubić i na licu mesta zatekao jeziv prizor.

Beba stradala u stravičnom sudaru sahranjena pored svoje mame: Prokuplje je nemo, smrtna tišina teža od bilo kog jauka (FOTO)

- Naišao sam bukvalno pola minuta nakon nesreće i nisam video šta se tačno desilo, samo video da kola stoje i stao sam i upalio farove ka njima. U daljini sam primetio beli kombi kako se udaljava. Istrčao sam iz kola i shvatio da su povređeni i prvo sam izvukao Dragišu, koji mi je bio najbliži - kaže Milan Cvetković.

U tom trenutku, kako svedoči Cvetković, je stao i jedan kamion, pa zatim i jedno vozilo u kojem su bile dve medicinske sestre.

- Zajedno smo pokušavali da izvučemo povređene, ja i jedna medicinska sestra. Video sam bebu ispod suvozačevog sedišta, a ćebe na zadnjem sedištu pa sam je pokrio i dao toj sestri. Pomogli su koliko su mogli i ljudi iz kamiona i izvukli smo i dečaka - kaže Cvetković, koji još uvek ne može da se smiri.

Na kraju je naišla policija i dva vozila Hitne pomoći.

- Tada sam potrčao niz auto-put i na nekih kilometar odatle video beli kombi koji je bio parkiran. Unutra je čovek plakao - kaže on.

I danas na sahrani, kada ga je Dragiša Ljubić video, emocije su nadjačale obojicu muškaraca.

Podsetimo, Dragoljub J. (45) uhapšen je zbog sumnje da je pijan kombijem kod Aleksinca udario otpozadi u automobil u kojem se nalazila četvoročlana porodica Ljubić iz Prokuplja. Jovana Ljubić (27) i njena šestomesečna ćerka su poginule, a lekari se bore za život njenog trogodišnjeg sina i supruga Dragiše (27).

(Telegraf.rs)