Predstavljao je opasnost za ceo klan, "morao" je da bude ubijen: Ivana Ćirića su likvidirali i ostavili dobro poznat potpis

Šta nam četiri pokušaja likvidacije i jutrošnje ubistvo sa skutera govori o ubicama

Vest o pucnjavi na Voždovcu koja se dogodila nešto pre podneva, odjeknula je celom Srbijom poput bombe. Iako su mnogi pretpostavljali da je reč o još jednom mafijaškom obračunu, najviše je iznenadila činejnica da je meta napada bio Ivan Ćirić (38), koji je pre današnjeg, preživeo tri atentata.

Pucnjava na Voždovcu, sicilijanska likvidacija: Dvojica ubijena (VIDEO) (FOTO)

STRAVIČNI DETALJI ATENTATA NA VOŽDOVCU: Ubijeni Ivan Ćirić ostao bez ruke pre pola godine! Njegovog druga overili dok je bežao

Ivan Ćirić je hapšen još u januaru 2014. godine, u okviru akcije "Grom", a u nejgovom podebelom dosijeu u policiji ima svačega. Najpoznatiji je po poslovima u vezi sa dilovanjem droge, a sumnja se da je bio meta, jer je želeo da izađe iz posla.

Naime,  bomba ispod automobila najčešće se primenjuje u slučajevima kada je nekome ukraden tovar droge ili izvršena bilo kakva prevara sa narkoticima, a još češće kada dugogodišnji narko-diler pokuša da izađe iz posla.

Očigledno da je Ćirić želeo da se "smiri", a narko-diler koji izađe iz posla, predstavlja opasnost za ostatak klana, pa bombom crnogorski klanovi (ili oni koji ih kopiraju, što očigledno čini voždovački) ostavljaju svoj potpis.

Kako tvrde izvori upućeni u svet podzemlja, trenutno ima pet klanova koji se bore za prevlast na srpskoj teritoriji.

- Crnogorski klanovi Srbiju vide kao teritoriju koju lako mogu da osvoje jer su finansijski nadmoćniji. Beogradsko podzemlje je toliko osiromašilo, nemaju ni za cigarete. Borba je u toku, sad ubija ko koga dohvati - ispričao je dobro obavešten izvor za Telegraf.

(Telegraf.rs)