Jelenu je muž usmrtio sat nakon što je tražila pomoć u Centru za socijalni rad: Radnice su joj rekle da se skloni od njega jer će je ubiti?!

Nakon izvršenog ubistva, Vladan je izvršio samoubistvo

Jelena Grdanović (37) koju je muž Vladan (37) ubio sa više uboda nožem u predelu grudi, u petak u selu Lučica u blizini Požarevca, sat pred smrt tražila je pomoć u Centru za socijalni rad.

Izmasakrirao ženu satarom kod Požarevca, seo u automobil pa se zakucao u kamion i poginuo

- Radnice Centra rekle su joj da se skloni od njega jer će je ubiti i da će se sve rešiti za sat vremena, kad treba da bude održan sastanak koordinacione grupe. Naglasile su da će nasilniku biti sigurno određena mera udaljavanja iz kuće na 30 dana i zabrana prilaska. Međutim dok su oni razmatrali njihov slučaj, Vladan je ubio - kaže za Blic sagovornik upoznat sa slučajem.

Nakon izvršenog ubistva, Vladan je izvršio samoubistvo, kako se sumnja, tako što je namerno prešao u suprotnu traku u trenutku kad je nailazio kamion i tako izazvao direktan sudar u kome je na licu mesta poginuo.

Za to vreme grupa za koordinaciju i sprečavanje nasilja u porodici razmatrala je njihov slučaj.

- Jelena je prijavila nasilje policiji u Požarevcu dva dana ranije, međutim policijski službenik Vladanu nije odredio neku od hitnih mera. Tek kasnije je policajac prijavio Centru za socijalni rad, a radnici Centra izašli su na teren 14. decembra da bi uradili procenu od rizika od nasilja, međutim, tek dan kasnije za njihov slučaj bio je zakazan sastanak koordinacione grupe - kaže sagovornik.

Prema izvoru koji je upoznat sa slučajem, motiv ubistva i samoubistva jeste upravo eventualno udaljavanje Vladana iz kuće u kojoj je živeo sa Jelenom i maloletnim sinom.

- Očigledno da ga je spoznaja da će morati da napusti kuću i sve što je gradio zato što ga je Jelena prijavila za nasilje navela da ubije nju, a zatim sebe - kaže sagovornik.

POLICAJAC SUSPENDOVAN

Protiv policajca koji nije izrekao hitnu meru nakon što je Jelena prijavila nasilje u porodici, pokrenut je disciplinski postupak i on je suspendovan dok se ne okonča postupak, navedeno je za Blic iz MUP-a.

(Telegraf.rs)