Oglasio se Stefanović povodom ubistva policajca: Ova tragedija pokazuje koliko je težak posao naših službenika i kakva odricanja traži

Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve što je u našoj moći da pomogne porodici i da ovaj težak gubitak i tragediju ublaži na svaki mogući način

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da ubistvo policajca Srđana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici i dodao da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao porodici nastradalog policajca.

Ovo je policajac koji je ubijen kod Požarevca: Bio je privržen porodici, voleo je svoj posao i konje (FOTO)

- Ovaj tragičan događaj pokazuje koliko je težak posao koji obavljaju policijski službenici i koliko odricanja ova profesija nosi sa sobom, kao i koliko često imamo događaje u kojima su im životi ugroženi - istakao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je veoma važno da građani Republike Srbije znaju da policijaci svakodnevno rizikuju svoje živote obavljajući svoje aktivnosti i koliko se svakodnevno bore da oni budu bezbedni i sigurni, da naša deca budu slobodna, da Srbija bude mirna i stabilna.

- Zbog toga želim još jednom da istaknem svu posvećenost koju će Vlada Republike Srbije imati na unapređenju položaja i standarda, kao i opremanja i obučenosti policijskih službenika - rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao da je ovaj užasan događaj dvoje divne dece ostavio bez oca, ženu bez supruga.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve što je u našoj moći da pomogne porodici i da ovaj težak gubitak i tragediju ublaži na svaki mogući način, iako znamo da ne postoji ništa što oca porodice može da zameni - naveo je Stefanović.

(Telegraf.rs)