Bebe izgorele u požaru zbog ukrasa na jelci ili žara iz šporeta? (FOTO)

Kada je požar izbio, majka je pokušala da uđe u kuću i spasi decu. Ali, vatra se brzo proširila, da nesrećna žena nije mogla da dođe do svoje dece

Tragedija u selu Porodin, kod Žabara, desila se, najverovatnije, zbog kratkog spoja koji je izbio na ukrasima, kojima je bila okićena novogodišnja jelka ili žara iz šporeta. Tom prilikom, nastradali su brat i sestra, stari dve, odnosno godinu dana.

Nezapamćena tragedija kod Žabara: Dve bebe izgorele u porodičnoj kući

U trenutku kada je izbio požar, majka Milica je hranila stoku u štali, dok je otac Martin Jeremić bio u nadnici u obližnoj šumi, gde je, da bi prehranio porodicu, sekao drva.

Kada je požar izbio, majka je pokušala da uđe u kuću i spasi decu. Ali, vatra se brzo proširila, da nesrećna žena nije mogla da dođe do svoje dece.

Milica je odmah otrčala do komšija, odakle je pozvala vatrogasce, koji su ubrzo stigli u Porodin. Vatra je brzo ugašena, ali deci nije bilo spasa.

Po drugoj verziji, jer je istraga u toku, dečak je otvorio vrata od šporeta, nakon čega je na pod pao žar, a vatra se proširila ne celu kuću.

Osnovno tužilaštvo u Požarevcvu otvorilo je istragu kako bi se utvrdio uzrok požara. Takođe, naložena je i obdukcija tela dečaka i devojčice.

(R.R.)