Beli kovčeg za malenog Uroša: Dečak sahranjen danas na lokalnom groblju

Dete su na večni put ispratili majka, sestre, baba, deda, rodbina i drugovi iz škole

Devetogodišnji Uroš Dragojlović sahranjen je danas na lokalnom groblju kod sela Skela. Dečak je sahranjen u belom kovčegu, a od kuće do lokalnog groblja kovčeg su nosili na rukama.

Dečak iz Obrenovca se ubio zbog tuge za porodicom: Nedostajao mu je otac, majka ga ostavila, odvela sestre i njegovu bliznakinju

Dete su na večni put ispratili majka, sestre, baba, deda, rodbina i drugovi iz škole, prenose beogradski mediji. Uroš je u subotu izvršio samoubistvo, jer nije mogao da prežali smrt oca, koji je poginuo u udesu pre tri i po godine.

Devetogodišnjak je nestao u subotu u naselju Skela u Obrenovcu, a posle petosatne potrage celog komšiluka po mrklom mraku, komšija ga je našao obešenog u šupi iza kuće.

Iako se prvobitno sumnjalo da je dečak slučajno sebi oduzeo život, istragom je utvrđeno da je zbog bola i tuge, pošto je razdvojen od majke i sestara, dečak počinio samoubistvo.

Mališan je subotu proveo kao i svaku drugu, ali je po sumraku uzeo kanap za bale sena i okončao svoj život. Poznanici porodice ispričali su da je majka dečaka izbegavala da i njega odvede u Bosnu, gde je živela s novom porodicom. Izgovarala se, kažu, time što nema novca da mu izvadi pasoš.

Dečak je bio posebno vezan za sestru bliznakinju, koja je bila kod majke.

(Telegraf.rs)