Vesna je danas sahranjena u Vranju, a na njenoj umrlici piše da je preminula jer joj Hitna pomoć nije pomogla! (FOTO)

Vesnina porodica je pozvala hitnu koja je odbila da dođe, pa je ona umrla 10 minuta kasnije

Vesna Zdravković Simović iz Vranja preminula je u svojoj 54. godini života, a kako piše na umrlici kojom je oblepljen grad njena smrt je posledica "neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe hitne pomoći grada Vranja“.

Marica (69) je nestala za Novu godinu, za njom je bila raspisana i poternica: A onda je pronađeno njeno telo koje su unakazile životinje

Ovakav sadržaj umrlica nije uobičajen u Vranju, odnosno da se javnost osim o vremenu i mestu sahrane pokojnika obaveštava i o razlozima koji su doveli do smrti neke osobe.

Vesnina sahrana zakazana je za danas, 8. mart u 14 časova na Bunuševačkom groblju, a porodica je najavila da će izjave za medije davati kada se pribere od šoka koji ih je snašao.

- Izgubismo nama dragu Vesnu, suprugu, majku, sestru i tetku u svojoj 54. godini života i ostaviše nas da tugujemo za njom, a kao utehu da se večno sećamo njenog nasmejanog i vedrog lika - piše na umrlici.

Vesnin suprug Veroljub i ćerka Anđelija potpisani su na umrlici kao ožalošćeni, uz ostalu rodbinu i prijatelje.

Niko od nadležnih iz Zdravstvenog centra Vranje u četvrtak pre podne nije bio dostupan za komentar i izjavu o ovom slučaju.

Danijela Ilijev, načelnica Službe hitne pomoći, navodno je odbijala pozive, a na samom odeljenju su rekli da je sa ekipom na terenu. Sa druge strane, Jadranka Ajanović, direktorka Doma zdravlja u Vranju, navodno je rekla da je na sastanku. Takođe, i Dragan Veličković, direktor ZC Vranje, navodno je odgovorio da je na sastanku.

Prema čaršijskim pričama Vesna Zdravković Simović bila je srčani bolesnik, a nakon poziva njene porodice da interveniše hitna pomoć i dođe u njihov dom jer joj je loše, dobili su odgovor da ne mogu da dođu. Vesna je nakon desetak minuta od poziva upućenog hitnoj pomoći izdahnula.

U Policijskoj upravi Vranje kažu da slučaj o Vesninoj smrti još uvek nije prijavljen.

(S. Tasić)