Sveštenik Milan koji je uhapšen zbog droge dobio je nanogicu: Zbog jedne okolnosti izbegao je zatvor

Mnogi meštani ne veruju u Jordovićevu umešanost

Sveštenik Milan Jordović (41) koji je uhapšen 27. februara u Mrčajevcima sa tovarom od 27 kilograma droge, dobio je nanogicu u zamenu za informacije kako nezvanično saznaje Telegraf.rs.

Šokantni detalji hapšenja sveštenika i "popadije" u Mrčajevcima: Veroučitelj nosio žensku garderobu. "Zbog oblačenja smo ga zvali Majkl Džekson"

Policija je drogu pronašla prilikom kontrole putničkog vozila marke "pasat" užičkih registarskih oznaka, u prepravljenom bunkeru u vozilu u kome se nalazilo 52 paketa.

Pošto je uhapšen, saslušan je, a tada mu je ponuđeno da oda sve informacije koje zna, te da će umesto zatvorske kazne dobiti nanogicu, odnosno elektronsko praćenje od godinu dana. Sveštenik je pristao na to, i ispričao policiji sve što zna.

Sveštenik Milan Jordović živi sa porodicom u selu Radovci gde je i rođen. Otac je jednog dečaka, a ima i zasad malina.

Jedan od Jordovićevih parohijana povezao je hapšenje sveštenika sa pričom koju je čuo, a to je ispričao medijima 1. marta ove godine, samo dva dana nakon hapšenja.

- Kazao mi je da često putuje u Albaniju i da obilazi tamošnje pravoslavne manastire, da je fasciniran tim svetinjama i da u njima pronalazi duhovni mir - ispričao je tada jedan stanovnik Požege.

Mnogi meštani ne veruju u Jordovićevu umešanost i misle da je u pitanju podmetačina jer je 2011. sa službom u prilikama kod Ivanjice bio počasni član crkvenog suda Eparhije žičke koji je jednog meštanina iz Loznice kod Čačka isključio iz crkve.

Izopšten je iz SPC jer je na svom imanju, po stavu suda, primio odbegle monahe Eparhije raško-prizrenske i oformio monašku zajednicu bez blagoslova episkopa žičkog i odlazio na bogosluženja kod ražalovanog episkopa Artemija.

VIDEO: U Barajevu je otkrivena laboratorija za uzgajanje kanabisa

(Telegraf.rs)