Ovo je vozač koji je pokosio sestre Milicu i Mariju i deda Svetu iz Niša

Vozač je zadržan na lečenju, ali ni on, ni njegov suvozač D. Ž. (25) nisu životno ugroženi

Tešku saobraćajnu nesreću u Nišu, kada su stradali biciklista i devojka koja je stajala na autobuskoj stanici, a teško povređena njena sestra, izazvao je Nišlija Stojan Nikolov (30). On je, krećući se velikom brzinom u "opel astri", prešao na desnu stranu kolovoza u Knjaževačkoj ulici, u nedelju, 1. aprila gde je "pokosio" biciklistu Svetislava Tonića (82), a potom i sestre Milicu (27) i Mariju (24) koje su čekale autobus na stanici. 

Ovo su žrtve bahatog vozača: Deda Sveta je bio mrtav na licu mesta, Milica preminula u bolnici, za njenu sestru Mariju se lekari bore (FOTO)

Od siline udarca biciklista je preminuo na licu mesta, dok je dva sata kasnije u niškoj bolnici povredama podlegla i Milica. Lekari niškog Kliničkog centra i dalje se bore za život njene sestre Marije koja ima višestruke povrede i obilno unutrašnje krvarenje.

Vozač pokosio pešake, dve osoba stradale, više povređeno: Još jedna nesreća u Nišu

Stojan je takođe zadržan na lečenju, ali ni on, ni njegov suvozač D. Ž. (25) nisu životno ugroženi.

Očevici nesreće kažu da se vozač "opela" kretao veoma brzo.

- Išao je najmanje 140 na sat, hteo je da izbegne čoveka na pešačkom prelazu, skrenuo desno, a onda pokupio biciklistu i te dve devojke i ubacio ih u prodavnicu keramike. Jadne devojke, tek su stigle na stanicu, da su samo par sekundi kasnije stale tu ne bi im ništa bilo – kazala je radnica dragstora u Knjaževačkoj pred kojim je došlo do nesreće.

Uzroci tragedije se utvrđuju, ali prema nezvaničnim saznanjima Telegrafa, vozač "opela" je vozio pod dejstvom alkohola.

(Telegraf.rs)