Sahranjena profesorka iz Paraćina: Sumnja se da ju je ubio sin kog je policija zatekla nagog u kupatilu

Prema nezvaničnim informacijama, sin je zadavio svoju majku najverovatnije prethodnog dana, kada su ostali stanari zgrade čuli žestoku svađu

Penzionisana nastavnica Ljiljana Stanojević (82), iz Paraćina, čije je telo policija zatekla u sredu u njenom stanu u Ulici Mihajla Pupina 3, umrla je nasilnim putem - potvrđeno je obdukcijom koja je urađena iste noći.

Profesorka Ljiljana pronađena mrtva, u stanu je treštala muzika

Zbog sumnje da je ubio majku, paraćinska policija odredila je zadržavanje do 48 sati Ivanu Stanojeviću (53). Policija ga je zatekla u kupatilu, potpuno nagog, u lošem psihičkom stanju, dok je njegova mrtva majka bila na podu, a stanom je odjekivala preglasna muzika! Osumnjičeni je zbrinut na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice u Ćupriji, pod nadzorom je pripadnika policije i biće saslušan u petak u Višem sudu u Jagodini.

Prema nezvaničnim informacijama, sin je zadavio svoju majku najverovatnije prethodnog dana, kada su ostali stanari zgrade čuli žestoku svađu i osumnjičenog kako viče na nju: "Napolje, napolje"! Policiju je pozvao mlađi sin nesrećne penzionerke, Milan, koji sa svojom porodicom živi u drugom domaćinstvu, a koji je došao u majčin stan jer je posumnjao da nešto nije u redu.

- Bila je to jeziva slika. Nesrećnica je ležala na podu, pokrivena sa dva ćebeta, a par jastuka je bilo pored. Ivan je bio u kupatilu u potpunom nervnom rastrojstvu. Bio je nag, samo sa čarapama na nogama, a policajcima nije odmah dozvolio da uđu u kupatilo, gurao je vrata. Sve vreme slušao je preglasnu muziku ne dozvoljavajući da se smanji. Muzika je treštala i prethodna dva dana, svi u zgradi smo je čuli, a nismo znali šta se dešava - prepričavaju događaj stanari zgrade, još u neverici da je Ivan mogao da uradi tako nešto.

Komšije kažu da nikakvih problema sa Ivanom nisu imali, uvek im se ljubazno javljao u hodniku i na ulici. Ništa, dodaju, nije ukazivalo da ima psihičkih problema, mada se borio sa velikim životnim poteškoćama. Davno je ostao bez zaposlenja u cementari, teško je pronalazio druge, uglavnom privremene poslove, a ovih dana bio je angažovan, pričaju susedi, u paraćinskoj Elektrodistribuciji.

- U sredu nije došao na posao, a nije se ni javljao na telefon kad su ga zvali! Nije se javio ni bratu, koji je potom došao u stan i zatekao mrtvu majku! Ivan ima decu iz dva propala braka, koja žive sa majkama, što je sve verovatno moglo da utiče da ovako "pukne", jer se vratio u roditeljski stan.

U zdravstvenim ustanovama osumnjičeni nije evidentiran kao duševni bolesnik, niti se zbog toga ikad lečio, a u paraćinskoj policijskoj stanici kažu da dosad nije prijavljivan za nasilje u porodici.

U Opštoj bolnici u Ćupriji potvrđeno nam je da je Stanojević zbrinut na Odeljenju psihijatrije i da se njegovo stanje prati, ali da je suviše rano za bilo kakav zaključak i dijagnozu njegovog duševnog zdravlja.

SAHRANjENA LjILjANA

Ljiljana Stanojević, nekadašnja nastavnica u paraćinskoj Osnovnoj školi "Đura Jakšić", sahranjena je u četvrtak na gradskom groblju, u prisustvu brojne rodbine, prijatelja, komšija, kolega. Svi su u neverici kakva ju je smrt zadesila, a živela je kao prava dama, ugledna i poštovana. Njen suprug, takođe prosvetni radnik, odavno je preminuo, dok je Ljiljana, uprkos godinama, bila solidnog zdravlja.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)