Snimci i fotografije sa mesta pada aviona: Kolege poginulog pilota objašnjavaju kako je došlo do jezive nesreće (FOTO) (VIDEO)

Goran Petrović je leteo 15 godina na više tipova vazduhoplova i do sada nije imao nikakvih incidenata

Goran Petrović (48) večeras je poginuo u padu sportskog aviona kod aerodroma "13. maj" u Zemun Polju. Kolege o njemu imaju samo reči hvale. Goran je leteo 15 godina na više tipova vazduhoplova i do sada nije imao nikakvih incidenata.

Pao sportski avion kod Zemun Polja: Poginuli muškarac i žena

- Nakon leta u zoni aerodroma, pilot je avionom krenuo u niski razlaz iznad piste, prošao je na 10-tak metara visine iznad piste i po proceduri za taj manevar krenuo pod uglom penjanja od oko 30 stepeni u školski krug. I kad se penjao, avion se zaneo u desno i ušao u režim nekontrolisanog leta, gde pilot nije mogao da upravlja avionom i letelica je udarila u zemlju. To se zove prevučeni let, kad avion ostane bez sile uzgona usled smanjenja brzine kretanja - kažu kolege sa aerodroma.

Identitet žene koja je bila u avionu sa njim još uvek nije poznat. Iako je prema prvim informacijama, žena bila na letačkoj obuci, po svemu sudeći, to nije tačna informacija.

Petrović je iza sebe ostavio ženu i dvoje dece.

Prema nezvaničnim informacijama, ultra laki avion CH-601 "Zenair", koja se srušio je bio privatno vlasništvo pilota Gorana Petrovića.

Pad aviona prijavljen je Hitnoj pomoći u 19.18 časova. Ekipa je pokušala reanimaciju, ali je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt pilota i njegove saputnice.

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)