Okrutni klinci, drugari iz kraja i bivši robijaši: Oni su osumnjičeni za ubistvo navijača Rada na Čukarici

Uhapšeni dvojac je odrastao na Banovom brdu, u istoj ulici i već su bili na robiji

Policija u Beogradu uhapsila je dvojicu mladića zbog sumnje da su ubili Ognjena Žanića (26) u Radničkoj ulici na Čukarici.

Uhapšeni su Dejan Rutalj (22) i Aleksa Vasiljević (25), obojica iz Beograda.

Sahranjen navijač Rada koji je likvidiran na Čukarici: "Bio je divan, pošten i vredan mladić". Suze i muk na groblju (FOTO) (VIDEO)

Oni su, kako se sumnja, 24. maja ove godine, oko 21.30 sati u parku iza zgrade na Čukarici ispalili više hitaca iz vatrenog oružja u Ognjena, koji je od zadobijenih povreda, preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Uhapšeni Rutalj se takođe sumnjiči da je izvršio i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Kako saznajemo, uhapšeni dvojac je odrastao na Banovom brdu, u istoj ulici i već su bili na robiji. Vasiljević je već odležao kaznu za jednu pucnjavu. Po izlasku iz zatvora su mu pucali u noge i ćopao je. Živeo je sam s ocem posle smrti majke.

Dejan Rutalj je, kako saznajemo, usvojeno dete od koga su usvojitelji digli rano ruke i prepustili ga ulici. Otac usvojitelj je njega i njegovu majku napustio, a ona nije mogla sama da se stara o njemu kada je ušao u pubertet. Kako je ogrezao u sitan kriminal, majka ga je pošto ju je pretukao, isterala iz stana, a onda se potucao po stanovima drugara, dok nije i zaglavio u zatvor.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

VIDEO: Pogrebna povorka, sahrana Ognjena Žanića na Novom Bežanijskom groblju

(I. Č./Telegraf.rs)