Albanci napali srpsku decu na Kosovu, povređena i šestomesečna beba

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj

U Starom Grackom, na Kosovu, večeras je oko 20 sati, grupu srpske dece mlađeg uzrasta na seoskom igralištu napala grupa Albanaca, javlja prištinska RTK2, pozivajući se na svedočenja meštana.

Ne razumeju i ne mogu da čitaju srpski: Albanci u Preševu i Bujanovcu traže putokaze na albanskom jeziku

Kako se navodi, meštani su pokušali da odbrane decu i u opštem metežu koji je nastao povređeni su žena i šestomesečna beba srpske nacionalnosti.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj a, kako RTK2 navodi, privedena je osoba srpske nacionalnosti. Služba Hitne medicinske pomoći je odmah reagovala i povređenoj deci i ženi ukazana je prva pomoć.

Dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić izjavio je za RTK2 da je večeras troje povređenih iz Starog Gracka dovezeno svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu.

Prethodno je došlo do konflikta među mladićima u Starom Grackom. Kako se navodi, intervenisala je Kosovska policija koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio četrnaestogodišnji dečak, kao i majka (53) i beba stara godinu dana, koja je prošla sa blagim opekotinama očiju.

Doktor Madić je kazao da im je pružena adekvatna pomoć.

VIDEO: Napetost u Kosovskoj Mitrovici, Albanci zatvorili prelaze

(Telegraf.rs / Tanjug)