Penzioner ukrao laptop Nataši Kandić usred pekare

- Ponašao se kao profesionalac iako ranije nije osuđivan za krađe - priča izvor blizak istrazi

Penzioner M. M. (64) iz Beograda uhapšen je jer  je ukrao laptop poznatoj aktivistkinji za ljudska prava Nataši Kandić (71). Naime, Kandiževa je u ponedeljak oko 13 sati na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu svratila u jednu pekaru i zaboravila laptop na pultu. Kandićeva je odmah alarmirala policiju, koja je uspela da pronađe lopova.

Haradinaj poklonio Nataši Kandić "Mapu zlatnog Kosova" (FOTO)

Aktivistkinja je tog dana imala zakazan sastanak s veoma bitnim poslovnim partnerima.

- Pre sastanka svratila je u jednu pekaru, a dok je plaćala račun, spustila je kompjuter na pult. Vratila je novčanik u torbu i u žurbi izašla bez laptopa. Pult se nalazio ispod nivoa kase, tako da radnici ništa nisu primetili - kaže izvor Republika.rs iz istrage.

Sve se odigralo tako što je nekoliko minuta kasnije u pekaru ušao M. M. kako bi kupio pecivo.

- Tad je primetio računar na pultu. Okrenuo se i pogledao da li je lokal obezbeđen sigurnosnim kamerama, a potom je platio račun, stavio laptop ispod jakne i izašao. Ponašao se kao profesionalac iako ranije nije osuđivan za krađe - priča izvor.

- Svesna toga da u kompjuteru ima poverljiva dokumenta, ona je slučaj odmah prijavila policiji. Inspektori su izašli na teren, uzeli snimke sa sigurnosnih kamera i u roku od nekoliko sati uhapsili lopova. Lisice na ruke stavljene su mu dok je na Cvetkovoj pijaci na Zvezdari pokušavao da proda ukradeni laptop. On je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode - kaže sagovornik.

(Telegraf.rs)