Snimak svedoka koji je detaljno opisao napad na novinara Cvetkovića: "Video sam kada ga je udario štakom u glavu" (VIDEO)

Novinar Stefan Cvetković je fotografiju iz lokalne ambulante na kojoj se vide rane na glavi i krvavi tragovi odmah objavio na društvenim mrežama

Uhapšen Srđan Zlatanović (39) koji je novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve udario aluminijumskom štakom po glavi. Srđan je već bio osuđivan zbog napada na novinara 2015. godine. Postoji i svedok ovog nemilog događaja, a Cvetković je snimio njegovu izjavu.

Novinar Stefan Cvetković objavio fotografiju iz bolnice: Lipti mu krv po licu i majici

Novinar Stefan Cvetković je fotografiju iz lokalne ambulante na kojoj se vide rane na glavi i krvavi tragovi odmah objavio na društvenim mrežama. Nakon toga se uputio za Rumuniju, zbog, kako kaže, svoje bezbednosti.

Cvetković je snimio razgovor sa čovekom koji bio svedok ovog nemilog događaja.

- Napadač se parkirao ispred kafane u kojoj smo bili, a ti si mu bio okrenut leđima. Muškarac iz kola je počeo da viče: "Smradu jedan, đubre!" - rekao je očevidac.

Kada mu je novinar Saša Cvetković rekao da opiše detaljno šta se sve tačno dogodilo u kafani on je nastavio.

- Udario te je štakom u glavu, to sam video. Ti mu nisi dao povod u nijednom trenutku, nisi se ni okrenuo prema njemu. Pao si na zemlju kada te je udario, počeo si da bauljaš i otišao si niz ulicu. Napač se vratio u kola i rekao: "Sad ću ja da ga stignem kolima" i otišao je za tobom i to ulicom u kojoj vožnja nije dozvoljena - ispričao je očevidac novinaru.

Podsetimo, Stefan Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

(Telegraf.rs)