Seli su na motor, a smrt im je bila za petama: Dušana je stigla pet minuta kasnije na kobnoj raskrsnici, Jovanka je bolje i u bolnici je (FOTO)

Bajker iz Kikinde iznajmio je BMW da ga isproba, pa je nastradao

Dušan Gašić (56), član moto kluba "Ki rajders" iz Kikinde, nastradao je juče oko dva sata ujutru u teškoj saobraćajnoj nesreći. Dušan je poginuo na kobnoj raskrsnici, svega tridesetak metara od kuće. Njegova saputnica Jovanka Jepurski (42) je u teškom stanju prevezena u Klinički centar u Novom Sadu.

Udarili su svom silinom u saobraćajni znak i njemu nije bilo spasa: Detalji stravične pogibije motocikliste kod Kikinde

Kako piše Alo, dugogodišnji bajker iz Kikinde izgubio je kontrolu nad motociklom BMW austrijskih registarskih oznaka. Nesreća se desila na kobnoj raskrsnici u Kikindi kada je motor sleteo sa puta.

- Došli smo da vidimo mesto nesreće. To nije bio njegov motocikl, ali je žestoka mašina, sa 220 konjskih snaga i može da razvije brzinu do 300 kilometara na sat. Bio je bajker preko 30 godina, iskusan, ali ovo je mašina koju nije poznavao - ispričao je za Alo Dušanov prijatelj iz moto kluba.

Kako kažu, Dušan je stradao posle pet minuta vožnje.

- Bila je lepa rođendanska žurka povodom rođendana moto kluba, družili smo se, bilo je prijatbo veče. Na povratku sa žurke Dušan je sleteo sa puta i preminuo na licu mesta. On i Jovanka imali su kacige, ali ih nisu pričvrstili, pa su im spale sa glave tokom pada - neutešni su bajkeri.

Moto susreti u Kikindi počeli su u petak, ali su nakon ove nesreće otkazani.

Povređena Jovanka je takođe član moto kluba i instruktor orijentalnog plesa. Njena ćerka rekla je da nije životno ugrožena.

- Majka ima otvoren prelom ruke na nekoliko mesta, a udarila je i glavu. Biće dobro - rekla je kratko devojka.

Dušanova sahrana planirana je za ponedeljak u Kikindi.

(Telegraf.rs)