Razmotava se klupko oko smrti tinejdžera u Negotinu: Uhapšen mladić osumnjičen da ga je udarao u glavu. Stefan je sutradan preminuo

Nadležni su naložili obdukciju, nakon čega će se utvrditi, kako se sumnja, da li je Stefan preminuo od povreda zadobijenihu tuči

Negotinska policija uhapsila je meštanina T.S. (19) zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo. On je osumnjičen da je u petak na subotu udarao rukama u glavu Stefana Birucića (17), a navodno je od tih povreda Stefan preminuo jutros.

Nakon tinejdžerske tuče Stefan je s povredama i u alkoholisanom stanju odvezen u bolnicu.

Iz policije su saopštili to roditeljima u 3 sata ujutru, a otac ga je odmah otišao u bolnicu i zatekao sina pripitog, otimao se i odbijao da primi terapiju. Nakon toga odveo ga je kući. Tinejdžeru je celog narednog dana bilo muka i imao je nesnosne bolove u vratu, zbog čega je ponovo bio u bolnici.

Jutros oko 5 sati ujutru otac je pronašao njegovo beživotno telo u krevetu.

"Osumnjičeni se tereti da je u subotu u kasnim večernjim satima u Ulici Stefanije Mihajlović zadao udarac nogom u predelu glave sedamnasetogodišnjaku iz Negotina koji je pao na zemlju, a povrede su izazvale krvarenje u mozgu usled čega je on u nedelju u ranim jutarnjim satima preminuo", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Po nalogu tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Nadležni su naložili obdukciju, nakon čega će se utvrditi, kako se sumnja, da li je Stefan preminuo od povreda zadobijenih u tuči.

(Z.A.)