"Samo sam pala niz stepenice": Ovako je Ivana pokušala da zaštiti dečka monstruma, ali jedno pitanje policajaca sve je razotkrilo

Iskusnim policajcima je odmah bilo jasno da Ivana, uprkos preživljenoj torturi, pokušava da zaštiti dečka

Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Ivana Filipović pokušala je da zaštiti svog dečka Đorđa Lackovića, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da ju je brutalno pretukao motkom, kasapio nožem i pekao peglom. Ivana (22), koju je, kako se sumnja, u utorak u zajedničkom stanu u Novom Sadu brutalno pretukao dečko Đorđe Lacković (24), u prvi mah nije želela da kaže kako je zadobila brojne povrede i opekotine po telu.

Kako "Alo!" saznaje, ona je po prijemu u bolnicu lekarima rekla da se povredila prilikom pada.

- Ivana je privatnim automobilom dovezena u bolnicu sa polomljenim rebrima, isečenim nogama i opekotinama od pegle po telu. Međutim, kada su je lekari pitali kako je zadobila te povrede, ona je snuždeno rekla da se saplela i pala niz stepenice - tvrdi za "Alo!" izvor blizak istrazi.

Ivana je u bolnici sve ubeđivala da su povrede samo od pada i da nema razloga da "dižu frku". Međutim, lekari su reagovali kako treba i slučaj su prijavili policiji. U bolnicu je odmah poslata patrola, koja je od Ivane uzela izjavu.

- Devojka je bila u stanju šoka, a u očima joj se video strah. Kada su je policajci pitali da im objasni kako se povredila, počela je da muca i da priča o padu niz stepenice. Govorila je nepovezano i objašnjavala da je u pitanju nesrećni slučaj. Iskusni policajci su joj povlađivali i puštali je da priča, ali su je u onda upitali gde joj je dečko. To pitanje je bilo pun pogodak jer je Ivana briznula u plač i rekla: "Nije me moj Đorđe povredio" - objašnjava sagovornik za "Alo!".

Iskusnim policajcima je odmah bilo jasno da Ivana, uprkos preživljenoj torturi, pokušava da zaštiti dečka.

Ivana je lekarima rekla da je pala niz stepenice Foto: Facebook/ Ivana Filipović

- Otvoreno su joj rekli da znaju da nije povređena prilikom pada, već da je očigledno da je pretučena i da nema razloga da štiti napadača. Predočili su joj da to može da se ponovi, ali da onda posledice mogu biti mnogo gore - kaže sagovornik i dodaje da je to žrtvu nateralo da progovori o svemu.

Tada je Ivana priznala da se posvađala sa dečkom, sa kojim živi već neko vreme.

- Rekla je da su ona i Đorđe kobnog dana oko podneva počeli da se svađaju jer je on ljubomoran. Ispričala je da je on u naletu besa počeo da je udara i da se nije obazirao na njene molbe da prestane. Tukao ju je rukama, nogama, palicom, pekao peglom, pretio i vitlao nožem, a zatim je izašao iz stana. Tada je pozvala prijateljicu, koja ju je dovezla do bolnice - prepričava sagovornik za "Alo!".

Kako kaže, devojka je štitila Đorđa jer joj je pretio.

- Bojala ga se jer joj je zapretio da će biti svašta ukoliko ga prijavi. Rekla je da je on dobar, ali da ima izlive besa u naletu ljubomore i da tada gubi svaku kontrolu i ljudskost. Ćutala je iz straha od reakcije okoline i sramote - kaže sagovornik.

Đorđe je policajcima rekao da neizmerno voli svoju devojku Foto: Facebook

Nakon prijave, policija je locirala i uhapsila Lackovića, kome je određen pritvor do 30 dana. Tokom saslušanja osumnjičeni se, kako saznajemo, u početku držao gordo, da bi na kraju skoro plačnim glasom počeo da objašnjava koliko voli Ivanu i da nije želeo da je povredi.

- Priznao je da ju je tukao motkom, mučio vrelom peglom i sekao nožem, ali se i pravdao da je to uradio u naletu ljubomore. On je objašnjavao da nije bio svestan da je toliko povredio devojku koju neizmerno voli - kaže izvor za "Alo!".

Prema nezvaničnim saznanjima, Đorđe je i ranije u naletu ljubomore dizao ruku na Ivanu, ali se nakon razgovora sa njenim bratom prividno primirio. Nakon što ju je u utorak brutalno pretukao, njenom bratu je poslao poruku sa molbom da ne mešaju policiju.

Ivana je u teškom stanju zbog pretrpljenih povreda, ali navodno nije životno ugrožena Foto: Facebook/ Ivana Filipović

IVANA U TEŠKOM STANJU

Ivanino stanje se u petak pogoršalo, ali nije životno ugrožena. Ivana je zbog teških povreda iz Urgentnog centra u Novom Sadu prebačena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odeljenje grudne hirurgije.

Konstatovano je da je zadobila višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša i plućnog krila, probušena joj je plućna maramica, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posekotina na butinama.

VIDEO: Ovo su tri stvari koje pomažu ženi da se odbrani od nasilnika

(Telegraf.rs)