Detalji tragedije u Resniku: Mašinovođa (35) iskočio iz voza u pokretu, pa stradao na šinama

Vladimir je iza sebe ostavio roditelje, ženu i dvoje male dece

Mašinovođa Vladimir Đurić (35) iz Lajkovca poginuo je na železničkoj stanici u Resniku juče, 25. juna, oko šest sati ujutru, kada je iskočio iz voza u pokretu.

Po nezvaničnim informacijama, stradali Đurić nije upravljao međunarodnim vozom na linji Bar-Beograd, već je bio putnik u njemu. Njega je povezao kolega sa železničke stanice u Lajkovcu kako bi ga dovezao u Beograd gde je išao na posao.

- Pre nego što je voz stao na stanicu u Resniku, Đurić je iskočio iz prve lokomotive na peron. Nažalost nije dobro procenio brzinu voza, pa nije uspeo da se dočeka na noge, već je izgubio ravnotežu i umesto na peronu, završio je na šinama... pod točkovima, a voz je prešao preko njega - ispričao je očevidac nesreće.

Loša procena koštala ga je života Foto: Tanjug/Oksana Toskić

On dodaje, da se voz nakon toga brzo zaustavio i da je mašinovođi pozlilo kada je video da je pregazio kolegu sa kojim je do, par minuta pre toga, razgovarao.

- Čovek je bio van sebe. Uhvatio se za glavu i srušio se. Od šoka je izgubio svest, pa je Hitna pomoć morala da reaguje - kaže očevidac užasa.

Na železničkoj stanici zavladao je muk nakon što su saznali da im je stradao kolega.

- Susreću se oni sa ovakvim tragedijama, ali je uglavnom reč o samoubistvima. Ovo je bilo nešto sasvim drugo i nikome nije bilo dobro - kaže izvor.

Prema rečima Đurićevih kolega sa Železničke stanice, kažu da je bio vredan čovek i da je i njegov otac nekada bio mašinovođa.

- Oni su porodično radili na Železnici. Vladimirov otac je, takođe, bio mašinovođa, ali je sada u penziji - kažu kolege.

Kako dodaju Vladimir je iza sebe ostavio roditelje, ženu i dvoje male dece.

Iz "Srbija voza" saopštili su juče da je do nesreće došlo "ličnom nepažnjom nastradalog kolege".

- "Srbija voz" i "Srbija kargo" žale zbog ove tragedije, gubitka mladog života i izjavljuju najdublje saučešće porodici nastradalog kolege - navodi se u saopštenju.

VIDEO: Detalji smrti muškarca na pruzi u Rakovici

(Telegraf.rs/Kurir)