"Samo molite Boga da vi niste sledeći": Stanari zvezdarske ulice u strahu zbog strašnih zločina

- Verujem da toga ima svuda, ali ovo nije velika ulica i onda kada vas za tako kratak vremenski period stalno bude policijske sirene, molite Boga da vi niste nečija sledeća žrtva - govori nam jedna komšinica

Foto: Marko Jovanović, Informer

Banjska ulica na Zvezdari u poslednjih godinu dana bila je središte mnogih mračnih događaja ili je na neki način bila povezana sa situacijama na koje su se njeni stanari ježili - pucnjava na radnicu banke, u njoj je živeo Neđeljko Đurović, nekoliko hapšenja zbog trgovine drogom i gradnja investitora kog je ubila baba Stojanka.

Komšije sa kojima smo razgovarali o poslednjem incidentu, kada je upucana Ljubica Mićić, kažu da ovde nisu baš čista posla. Za samo 12 meseci, "nagledali su se svačega" i neretko se pitaju koliko je bezbedno ostati u Banjskoj.

Banjska ulica; Foto: Marko Jovanović

- Ta žena se doselila pre nekoliko meseci i evo već problem. Zamislite kako je ljudima sa decom koju je tog jutra probudila pucnjava. Pa to je osam ujutru, ljudi idu na posao, deca do parka sa bakama i dekama, ovo je postala favela! - priča nam besno stariji gospodin.

U susret mu ide drugi muškarac, pa već sa pola ulice dovikuje: "Vide li ti ovo? Divlji zapad! Iz čista mira došao neko i ispucao ženu u noge!" Naš prvi sagovornik na to sleže ramenima.

Mesto gde je upucana Ljubica Mićić; Foto: Marko Jovanović

ALI, TO NIJE SVE 

Kako je "Telegraf" pisao, osumnjičeni za ubistvo studenta iz Čačka, Miloša Mileusnića, Neđeljko Đurović, živeo je u ovoj ulici i to tik pored zgrade u kojoj živi Ljubica. Stanari sa tog broja su nas zvali da prijave katastrofalno stanje u kom se nalazi stan u kom je Đurović živeo.

Foto: Nedjeljko Đurović/Facebook

- Sećam se tog dana, ja sam sat vremena nakon njega izašao iz svog stana. Nisam ga znao lično, ali zgranut sam tim događajem. Živeo je u prizemlju, ali tamo i sada stoji sve tako razvaljeno, vidi se unutrašnjost stana. Ne znam da li je od januara, kada se dogodilo ubistvo, ovako obeležen stan, ali ako jeste, ono je sramota - priča nam momak sa četvrtog sprata.

U januaru 2019. godine dogodio se strašan zločin koji je potresao celu zemlju. Miloš Mileusnić (24), student iz Čačka, ubijen je u beogradskom naselju Zvezdara, kada se vraćao od devojke. Mladić je izboden oko šest časova ujutru, u hodniku zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića 20 A, gde je živeo sa cimerom.

Ubijeni Miloš Mileusnić; Foto: Facebook

Beogradska policija uspela je da za manje od jednog dana otkrije i uhapsi ubicu, Nedeljka Đurovića iz Požarevca. On je u policiji ispričao kako je čitav dan i noć proveo na društvenim mrežama, na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, rekao da je bio nevozan, ljut i besan jer je shvatio koliko je nesrećan i da je njegov život bezvredan, pa je rešio da izađe na ulicu i nekoga ubije.

HAPŠENJE ZBOG DROGE

- Da li su se i ti dileri i kriminalci osilili, ne znam šta je, ali baš desetak dana pre pucnjave na Ljubicu, policija je uhapsila jednog mladića i tada mu zaplenila više od kilogram droge. Verujem da toga ima svuda po Beogradu, ali ovo nije velika ulica i onda kada vas za tako kratak vremenski period stalno bude policijske sirene, ne bude vam prijatno, samo molite Boga da vi niste nečija sledeća žrtva - govori nam žena praktično u hodu, ulazeći u zgradu.

Pitamo je da li je ona u strahu, kao iz topa odgovara "naravno". Tada je već gubimo iz vida, jer ušla toliko brzo u zgradu, da smo pomislili da beži od nekoga.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

U OVOJ ULICI GRADIO UBIJENI INVESTITOR

Jednu od zgrada ove ulice sagradio je investitor Zoran Trifunović, koga je u septembru 2018. ubila Stojanka Stojanović (70), poznata kao baka Coka.

Posle zločina je otišla kući i legla da spava. Kada je policija došla u njenu kuću u Ulici Olge Jovanović, upitala ih je: "Šta se zbilo? Sad sam ustala!", a zatim ih je zamolila da se našminka i sredi pre hapšenja. Potpuno smireno je ušla u policijski automobil, iščuđavajući se zašto je vode, da bi u policijskoj stanici došlo do potpunog obrta.

Stojanka prilikom hapšenja; Foto: Informer

Da, ubila sam ga! Nisam mogla više da izdržim, spor sa njim je predugo trajao! - to je posle hapšenja izjavila Coka, koja se sa ubijenim Trifunovićem sporila zbog placa u Beogradu.

VIDEO: "Ukoliko nekog želite da ubijete i prođete nekažnjeno, dođite u Šetonje"

(Telegraf.rs)