Dečak (6) istrčao iz prodavnice pravo na magistralu. Sa njim je bio tata. Ubrzo je bio mrtav

Vozač nije bio pod dejstvom alkohola

Dečak (6) tragično je nastradao kada ga je na putu Kruševac - Aleksandrovac, u mestu Pepeljevac, pregazio vozač "juga" Z. P. (43). Tragedija se dogodila u ponedeljak oko 20 sati, u trenutku kada je mališan izašao iz prodavnice.

- Dete je istrčalo iz radnje koja se nalazi odmah pored magistrale. Izleteo je pravo na kolovoz, a u tom trenutku je naišao "jugo" i udario ga. Sa njim je bio i njegov tata - kaže izvor i dodaje da je Hitna pomoć prevezla teško povređenog mališana u kruševačku bolnicu.

- Lekari su učinili sve da ga spasu, ali, nažalost, njemu nije bilo pomoći. Preminuo je nedugo po prijemu u bolnicu - kaže sagovornik.

Policija je posle nesreće uradila alko-test vozaču "juga" i utvrđeno je da on nije upravljao automobilom pod dejstvom alkohola.

Prema nezvaničnim informacijama, njemu nije određeno zadržavanje.

- Zasad se pretpostavlja da nesrećni dečak nije bio pažljiv prilikom prelaska magistrale. Nije pogledao levo i desno pre nego što se uverio da je bezbedno da pređe ulicu. Nažalost, dečja nesmotrenost ga je koštala života. Ipak, istragom će biti utvrđene sve okolnosti ove tragedije - dodao je on.

Video: Klinac ima više sreće nego pameti: Milimetri su falili da ga pokupi auto

(Telegraf.rs/Kurir)