Nemim koracima prišli su zidu i ugledali lik mučki ubijene ćerke Violete: Otac i majka su se slomili

Mural sa njenim likom napravili su momci iz lokalnog FK Borac

Violeta Jošić (19) devojka iz okoline Koceljeve koju je mučki iskasapio bivši dečko Dušan Petronijević (33) danas je dobila svoj mural u Batalagi.

Mural sa njenim likom napravili su momci iz lokalnog FK Borac, a on je, uz prisustvo njenih roditelja Dragiše i Maje danas u 10.30 sati otkriven.

Foto: Telegraf

Fudbaleri su stajali mirno, obučeni u crninu, a na majicama su imali odštampan Violetin lik. Kraj njih prolazili su neutešni roditelji, prišli su mestu gde je mural oslikan i otkrili ga.

Foto: Telegraf

Iznad njenog lika ispisano je "Živiš večno".

Dragiša, kada je ugledao nasmejano lice njegove ubijene ćerke, odmah je zaplakao, a Maja je dodirnula sliku i zakukala.

Pognute glave, ožalošćeni roditelji su se slikali ispred murala.

Foto: Telegraf

U 11 sati počela je i fudbalska utakmica u njenu čast, a prethodno su fudbaleri uzviknuli "Živiš večno!" i odali počast Violeti minutom ćutanja.

Zversko ubistvo u Batalagi dogodilo se 13. oktobra. Violetin bivši dečko Dušan Petronijević ubio ju je sa 15 uboda nožem, jer nije mogao da prihvati raskid. Ubistvo se dogodilo u kući devojke, pred njenom maćehom Ljiljanom i ocem Dragišom, koji su ga i pustili unutra, jer su verovali čak i da će on da im postane zet.

Dušan je, inače, veče uoči ubistva, okačio blizu 200 fotografija iz perioda dok su bili zajedno - na njima se vide on i Violeta, nasmejani i srećni. Kada je počinio zversko ubistvo, čak je seo u automobil Violetinog oca, na zadnje sedište pored njene maćehe i nesrećnu devojku su zajedno vozili u bolnicu. Nije izdržala.

(J.S.)