MUP: U kafiću ga nazivali gejem, pa pretukli

Sumnja se da su oni juče u jednom lokalu u Makedonskoj ulici, nakon verbalne rasprave tokom koje su oštećenog muškaraca (39) nazivali gejem, njemu zadali više udaraca rukama po glavp

Foto: Facebook/Ilija Vučević

Policija u Beogradu uhapsila je S. K. (26) i N. J. (26) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

Sumnja se da su oni juče u jednom lokalu u Makedonskoj ulici, nakon verbalne rasprave tokom koje su oštećenog muškaraca Iilju Vučevića (39) nazivali gejem, njemu zadali više udaraca rukama po glavi i tako mu naneli tešku telesnu povredu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Da podsetimo, Ilija Vučević je u javnost izašao sa fotografijama na kojima se vidi da je prebijen, rekavši da je dobio batine u piceriji Trg, dok je nosio transporter za psa sa ljubičastim detaljima.

- Čekali smo u redu u piceriji kada sam prišao drugu da uzmem picu, jedan od njih je počeo da provocira da sam peder zato što nosim ljubičastu torbu, to je inače torba za psa. Nastavio je da dobacuje na šta sam mu ja odgovorio da ćuti. Onda su počeli da me guraju, neki ljudi su pokušali da spreče, ali su me udarili desetak puta - kaže Vučević za naš portal.

Napad je na kraju zaustavila njegova supruga koja se isprečila ispred napadača, pokazala burmu i rekla da nije homoseksualac i da mu je ona žena.

Video: Brutalno pretučen mladić u Bijelom Polju

(Telegraf.rs)