Maja iz Jabukovca, koju je Davor optužio da mu je pomogla u izvršenju masakra, puštena iz pritvora

Dosadašnja istraga nije utvrdila da je Maja B. odgovorna za to delo

Foto: Facebook, Privatna arhiva

Maja B. (25), osumnjičena da je Davoru Perniću pomogla da 7. avgusta na salašu u ataru Valja Vratne u Jabukovcu, kod Negotina, izvrši četvorostruko ubistvo, kada je usmrtio Raju Kazimirovića (72) i njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), puštena je iz pritvora.

Odluku o ukidanju pritvora ove mlade žene, koju je Davor P. označio kao svoju saučesnicu, doneo je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Negotinu na predlog Višeg javnog tužilaštva. Maja B. će se u daljem postupku braniti sa slobode.

- Ona je u pritvoru provela skoro tri meseca i nema razloga zbog kojih bi joj pritvor bio produžen. Svakako da je u ovom procesu i dalje osumnjičena, i kao njen branilac ne mogu da joj savetujem da se javno oglašava u vezi s predmetom istrage sve dok istražni postupak traje. Mogu da potvrdim da je puštena iz pritvora, i to je sve - kaže, za "Novosti", advokat Miroslav Lazić, branilac osumnjičene Maje B.

Dosadašnja istraga nije utvrdila da je Maja B, za koju Davor tvrdi da mu je saučesnica, pa čak i inicijator prvobitno zamišljene pljačke koja se "otela kontroli" - odgovorna za to delo. DNK tragovi Maje B. nisu pronađeni na automatskoj pušci kojom je, prema Davorovom svedočenju, pucala na Rajinu majku Dragicu i sestričinu Draganu Jozeljić, "iako je loš pucač, ali je sa laserom lako pucati, jer on sve sam uradi".

Ubijeni Raja Kazimirović/ Foto: Privatna arhiva

Naprotiv, na poluautomatskoj pušci, "škorpionu" i ostalom oružju koje je policija pronašla zakopano na imanju salaša Davorovog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu, 25. avgusta kada ga je i uhapsila, pronađeni su upravo biološki tragovi glavnoosumnjičenog Davora.

Mnogobrojni svedoci odbrane potvrdili su da je Maja B. u vreme kada je ubistvo bilo izvršeno bila u Dupljanu kod roditelja, gde je iz Jabukovca, u kojem je udata, otišla da majci pomogne da pripremi slavu.

Davor P., za koga je nedavno psihijatrijsko veštačenje pokazalo da je u trenutku zločina bio uračunljiv, tvrdi da ima dokaze koji će nedvosmisleno pokazati da je Maja B. njegov saučesnik. Čeka se da istražnim organima stignu rezultati veštačenja sadržaja njihovih telefona u kojima su poruke i snimci razgovora, koji će navodno potvrditi navode glavnoosumnjičenog.

Porodica Raje Kazimirovića brutalno je 7. avgusta pobijena hicima u glavu, osim domaćina, kome je pucano u grudi i čelo. Dragica Kazimirović i Dragana Jozeljić ubijene su ispred trema sa po dva metka u glavu. Ljubinka je pronađena ispred kuće, a ubijena je jednim metkom u predelu usana, a Raju je ubica pogodio sa četiri metka u stomak i grudni koš i jednim metkom u glavu.

Iako je očekivao veći plen, ubica je pronašao samo 500 evra i dinare u protivvrednosti od 50 evra. Promakla mu je torba u kojoj je Raja imao 8.000 evra, kao i još 2.000 evra, koliko su u svojim novčanicima imale Ljubinka Oprikić i njena ćerka Dragana Jozeljić.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs/Večernje novosti)