Rasvetljen zločin: Ubio profesora fizičkog, pa presudio sebi istim pištoljem ispred Skupštine

Policija je kod Vlastimira, koji je izvršio samoubistvo, pronašla i oproštajno pismo u kome je kao svoje razloge naveo privatne probleme

Ispostavilo se da su ubistvo Dejana i samoubistvo Vlastimira povezani slučajevi / Foto: Telegraf, fsfv.bg.ac.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su ubistvo Dejana Ilića (48) iz Beograda, čije je beživotno telo pronađeno juče na području Stare Pazove. Utvrđeno je da je ubistvo počinio Vlastimir Š. (42) iz Stare Pazove hicima iz pištolja, kojim je sinoć oko 18.40 sati izvršio samoubistvo ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Policija je kod Vlastimira pronašla i oproštajno pismo u kome je kao razloge samoubistva naveo privatne probleme.

On je navodno bio višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata.

Sredinom 2017. godine u zajedničkoj akciji MUP-a i poreske policije je uhapšen zajedno sa javnom izvršiteljkom Svetlanom D. zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja.

Navodno, on se već neko vreme se krio na području grada Beograda zbog toga što je bio u bekstvu zbog dugova.

Ubijeni Dejan Ilić / Foto: fsfv.bg.ac.rs

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo.

On je, kako se sumnja, pucao sebi u predelu usta iz vatrenog oružja, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta.

Podsetimo, ubijeni Dejan Ilić bio je profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, predavao je korektivnu gimnastiku. Senat Univerziteta u Beogradu poništio mu je diplomu zbog plagiranja doktorske disertacije.

Jezive scene ispred Skupštine nakon samubistva / Foto: Mateja Beljan

Pogledajte snimke sa mesta samoubistva ispred Doma narodne skupštine:

(Telegraf.rs)