Veštaci na suđenju za ubistvo Marka tvrdili da je Jovana Transica izgubila kontrolu zbog terapije

- Psihoaktivni lekovi, alkohol i hormonalna terapija bili su podstrekivači za otežanu kontrolu - rekli su veštaci

Foto: Privatna arhiva, Facebook/Marko Radović

Suđenje transvestitu Goranu Abdulovu za ubistvo studenta Marka Radovića (24) u julu 2018. godine u Zemunu nastavljeno je juče svedočenjem veštaka koji su utvrdili da je optuženom u trenutku zločina uračunljivost bili smanjena, jer je bio pod dejstvom lekova, alkohola i hormonske terapije, koju je primao da bi promenio pol.

- Primao je terapiju za blokiranje testosterona, koji dovodi do povišenja seksualnog nagona, agresivnosti i aktivnosti. Ipak umesto da mu hormon snižava seksualni nagon, nestabilnost i labilnost, kod njega je naglašavao - naveli su veštaci pred sudom.

Prema njihovim iskazima, on je zloupotrebljavao anksiolitike, jer se borio sa unutrašnjom napetošću.

Abdulov sa majkom; Foto: Privatna arhiva

- Psihoaktivni lekovi, alkohol i hormonalna terapija bili su podstrekivači za otežanu kontrolu - rekli su veštaci.

Da podsetimo, kako su obducenti utvrdili, Abdulov je Radovića ubio da ne bi bio sa nekim drugim. Rasporio mu je grudi i ubadao u srce, a na bedrima mu je nožem ogulio kožu.

Ubilački nagon bio je toliko jak, da mu je nožem otvorio grudi koš i nastavio da ga ubada u pluća i srce, a potom mu je rasporio i stomak, usled čega je došlo do izliva krvi u trbušnu duplju.

Telo izbodenog Marka Radovića; Printskrin: Informer/Pink/Mladen Mijatović

- Pre odluke da ide do kraja, nožem ga je isekao pored usana, po vratu, ramenu, nadlaktici i šaci - stoji u obdukcionom nalazu.

Kriv sam, branio sam se

Da, kriv sam i mnogo mi je žao! Marka sam upoznao 2015. preko sajta "Badu". Ispričao mi je sve o sebi, da ima devojku u rodnom kraju i da je to "prolazno". Nije mi smetalo. Marko i ja započeli smo vezu, bili smo par, ali ne u javnosti - ovo je ranije pred sudom, izjavio optuženi Goran Abdulov.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)