Protiv Čedomira Jovanovića krivične i prekršajne prijave

Čedomir Jovanović je povodom aktuelnih događaja 21. avgusta dao izjavu u Policijskoj stanici Novi Beograd, te je naloženo da se protiv istog Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Laka telesna povreda

Čedomir Jovanoić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Protiv Čedomira Jovanovića biće podneta krivična prijava Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog krivičnog dela laka telesna povreda, a povodom incidenta ispred prostorija "Fizio centra" na Novom Beogradu prošlog meseca.

Kako je saopšteno iz Trećeg OJT, Čedomir Jovanović je povodom aktuelnih događaja 21. avgusta dao izjavu u Policijskoj stanici Novi Beograd, te je naloženo da se protiv istog Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnese krivična prijava zbog krivičnog dela Laka telesna povreda.

Po prijemu krivične prijave u tužilaštvu biće preduzete dokazne radnje u cilju krivičnog gonjenja osumnjičenog Čedomira Jovanovića, navode u tužilaštvu.

Iz tužilaštva navode da će protiv njega biti podnete i dve prekršajne prijave nadležnom organu povodom kršenja samoizolacije zbog prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, te povodom događaja od 20. jula za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru, shodno prikupljenim obaveštenjima od strane policije.

Iz tužilaštva dodaju da su takođe uzete izjave od prisutnih lica i pribavljeni video snimci.

Čedomir i Jelena Jovanović Foto: ATA images

U saopštenju tužilaštva se navodi da je, pored toga, 19. avgusta Trećem osnovnom javnom tuzilastvu u Beogradu podneta je krivična prijava od strane ostećenih Žarka Ivkovića i Dejana Dubajića protiv Čedomira Jovanovića i Jelene Jovanović po istim događajima.

Podsetimo, incident na Novom Beogradu se dogodio 18. jula kada je, prema pisanju medija, Čedomir Jovanović, kako se sumnja, teniskim reketom napao vlasnika "Fizio centra". Dva dana kasnije, 20. jula je, kako su preneli mediji, nasrnuo i na pravnog zastupnika klinike Dubajića.

(Telegraf.rs)