Policija u Novom Sadu privela dve osobe zbog pomaganja u bekstvu Ivana Kontića

Jedan od privedenih pokušao je da pobegne prilikom hapšenja

Foto: MUP

Novosadska policija privela dve osobe zbog sumnje da su pomogli Ivanu Kontiću, koji se sumnjiči da je brutalno prebio dvadesetosmogodiđnjeg mladića u Jevrejskoj ulici, pišu Novosti.

Jedan od privedenih pokušao je da pobegne prilikom hapšenja, ali su ga policajci u tome sprečili.

U toku su pretresi na više lokacija u Novom Sadu.

Snimak tuče od kraja prošle nedelje kruži društvenim mrežama, a na njemu se vidi neverovatna brutalnost napadača. Dok je žrtva ležala bez svesti, krupniji muškarac ga je besomučno udarao u glavu.

Prolaznici su prilazili i pokušavali da ga odvoje od žrtve, ali on je samo nastavljao sa prebijanjem. Na kraju, napadač okreće isprebijanog muškarca na leđa i počinje da mu lomi ruku.

Policija poziva građane da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o Kontiću, to jave Policijskoj upravi Novi Sad na broj telefona 064-892- 3876 ili na broj u Ministarstvu 011-362-7223.

Kontić se sumnjiči da je mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga je oštećenom polomio obe podlaktice.

Poznat prestupnik

Kako se saznaje, Kontić je pre dve godine uhapšen zbog posedovanja revolvera i kokaina u Nikšiću. Službenici odseka za borbu protiv droge i nikšićkog Centra bezbednosti su kod Kontića 2018. godine pronašli revolver u ilegalnom posedu, a kod njegovog vršnjaka Matije Božovića praškastu materiju za koju se pretpostavlja da je kokain, pisao je ranije Blic.

Policija je prekontrolisala terensko vozilo "mercedes", bez registarskih oznaka, i tom prilikom kod Kontića pronašla revolver Zastava Magnum kalibra 357 sa šest metaka, dok je Božović "odbacio PVC pakovanje sa praškastom materijom za koju se pretpostavlja da je kokain - prenele su tada "Vijesti".

Video: Mladić pucao sa terase, interventna policija upala u stan i uhapsila ga

(Telegraf.rs)