Oglasila se policija povodom slučaja nezapamćenog nasilja u Novom Sadu: Šta se dešavalo u 3 nedelje?

Navode kako je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavešteno o pokušaju ubistva u Novom Sadu 24. avgusta

Foto: Twitter/@Silvana71376830

Policija je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu obavestila 24. avgusta, čim je dobila prijavu od Kliničkog centra Vojvodine, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu reagujući na pojavu lažnih navoda o tome da je istražni postupak pokrenut tek 12. septembra za slučaj nasilja koji se desio 24. avgusta.

- Navedeno tužilaštvo je dalo nalog policiji da započne prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navedenog slučaja, u skladu sa čim je policija uzela izjavu i od oštećenog i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja. Naravno, o svemu su sačinjene službene beleške i upoznat je postupajući tužilac - naveli su u svom saopštenju.

Objasnili su da je u međuvremenu od strane tužioca prekvalifikovano krivično delo - iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva.

- Upravo zbog promene krivičnog dela za koje se tereti osumnjičeni, moralo je doći i do promene postupajućeg tužilaštva, pa je predmet prebačen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Zato je ovo tužilaštvo, u skladu sa novom kvalifikacijom krivičnog dela, 12. septembra dalo naredbu o sprovođenju istrage - naveli su.

Brutalno prebijanje mladića u nesvesti izazvalo je snažnu osudu javnosti. Počinilac je identifikovan kao Ivan Kontić i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Foto: MUP
Video: Ovo je ceo snimak prebijanja maloletnika u Vranju

(Telegraf.rs)