Brnabić: Novi dokazi u istrazi o Belivuku, očekujte iznenađenja

- Mislim da je očigledno da je u celom ovom procesu neko ko je radio za državu, radio i za mafiju. Mafija je imala nekog u državnim strukturama, sada istražujemo sve to - rekla je Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije govorila je i o slučaju nedavno uhapšenog Veljka Belivuka i o ljudima iz državnog vrha koji su mu pomagali.

- Mislim da je očigledno da je u celom ovom procesu neko ko je radio za državu, radio i za mafiju. Predsednik je jasno rekao da imamo takve sumnje i da to ne sme da se toleriše. I tada je krenula istraga. Mafija je imala nekog u državnim strukturama - u Ministarstvu unutrašnjih poslova i možda u još nekim državno-bezbednosnim strukturama. Sada istražujemo sve to - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, ko ne radi svoj posao biće ozbiljno sankcionisan, zato što nijedna mafija ne može biti jača od države.

- Kada smo imali prva saznanja predsednik je objavio sveopšti rat protiv mafije. Niko nije krio. Čim smo imali informacije dali smo zeleno svetlo da se krene u ovu borbu i rezultat toga je da je pao klan - navela je Brnabić.

Na pitanje novinara da li u slučaju Belivuk postoje nove informacije, premijerka je potvrdila, ali istakla da o tome ne može više da kaže jer se istraga nastavlja, ali da javnost očekuju iznenađenja u budućnosti.

(Telegraf.rs)