Bežao od policije ulicama, sudario se, pa poginuo: Osvanuo snimak pred stravičnu saobraćajku u Nišu

Pretpostavlja se da je vozač  J.G (28) "ševroleta" niških tablica koji je izazvao udes prethodno bežao od policije koja je pokušala da ga zaustavi još u Nišu. Najverovatnije jer za njim postoji raspisana poternica

Snimak na kome sivi automobil niških registarskih tablica juri ulicama ogromnom brzinom, a za njim nekoliko policijskih patrola u pokušaju da ga stignu i zaustave, osvanuo je na internetu. Pretpostavlja se da je reč o automobilu koji je izazvao sudar u toku dana, na putu NIŠ-Prokuplje kod Jugbogdanove, kada je stradala jedna osoba, a dve povređene.

Pretpostavlja se da je J.G (28) vozač "ševroleta" niških tablica koji je izazvao udes prethodno bežao od policije koja je pokušala da ga zaustavi još u Nišu, najverovatnije jer za njim postoji raspisana poternica, prenosi Blic.

Kako se navodi, saobraćajna policija je vršila redovnu kontrolu saobraćaja i pokušala da zaustavi vozača "ševroleta" svetlosnom signalizacijom, ali je on odbio da stane i počeo je da beži.

Vozač se na ovaj potez verovatno odlučio pošto za njim postoji raspisana poternica Osnovnog suda u Aleksincu, zbog teške krađe.

Naime, sa mladićem je bila i njegova devojka J.P (19).

Scena kao iz akcionog filma usledila je kada je mladić krenuo da beži u pravcu naselja Bubanj, pa ka Železničkoj stanici i Novom Selu, Merošini i na kraju ka Jugbogdanovcu. Tu je, zbog ogromne brzine,  izazvao nesreću prešavši na suprotnu stranu kolovoza i sudarivši se sa "audijem".

U "audiju" su bili supružnici B. K. (61) i L. K. (53), oboje iz Niša, navodi se.

U poteri za za vozačem učestvovalo je osam policijskih vozila i dvojica motociklista policajaca. Povređeni su vozač i suvozač "audija", kao i jedan putnik iz "ševroleta".

Na licu mesta intervenisali su i vatrogasci, koji su izvlačili povređene iz slupanih karoserija automobila. Nezvanično, J.G. nije imao izdatu vozačku dozvolu.

Ovu scenu sa kobnim ishodom video je veliki broj ljudi na Instagramu, a reakcije su bile burne.

(Telegraf.rs)