Advokat i klijent cimeruju u zatvoru: Branio ga zbog optužbi za drogu, pa sam zatvoren zbog alkohola

Dok su mladića testirali, advokat je potpuno poludeo, te je počeo je da viče na doktorku Hitne službe.

Foto ilustracija: Shutterstock

Advokat Lj.K. iz Vrnjačke Banje došao je u policiju da poseti svog klijenta D.R., a onda zajedno s njim završio u pritvoru.

Klijent je iza rešetaka završio zbog droge, a advokat mu se pridružio zbog incidenta sa alkoholom. Navodno, sve je počelo kada je advokat došao u pritvor u kojem se nalazio D.R. zbog sumnje da je upravljao vozilom pod uticajem narkotika, piše Alo.

- Test je pokazao da je mladić pozitivan na narkotike i određeno mu je zadržavanje. To se nije dopalo njegovom advokatu - priča izvor blizak istrazi, i dodaje da je ubrzo počela prava drama.

- Advokat je postao neprijatan i nije želeo da prihvati rezultate testa koji je urađen njegovom klijentu. Insistirao je da se D.R. ponovo testira na drogu, ali u Hitnoj pomoći, i to u njegovom prisustvu - tvrdi sagovornik.

Njegov zahtev je prihvaćen, pa je zajedno, navodno, s mladićem prevezen u Hitnu pomoć radi testiranja.

- Dok su mladića testirali, advokat je potpuno poludeo. Počeo je da urla na doktorku Hitne službe. Očigledno je bilo da nije pri sebi. Vređao je doktorku koja se na kraju i rasplakala. Situacija je bila krajnje napeta, pa je ubrzo i advokat testiran i pokazalo se da je mrtav pijan. Potom je završio u ćeliji sa klijentom i to zbog narušavanja javnog reda i mira - priča sagovornik.

Kako se saznaje, D.R. nije prvi put da ima problem sa zakonom zbog vožnje. On je i u januaru testiran na drogu, ali je tada dvaput namerno mokrio pored bočice za urin.

- Na taj način on je odbio testiranje, jer praktično nije ni mokrio, a zatim je kod roditelja optužio doktorku da nije htela da mu uradi test - tvrdi izvor.

(Telegraf.rs)