Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao terenskoj obuci polaznika COPO na Fruškoj Gori

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem brine o vama, veruje u vas, ulaže u razvoj vaših sposobnosti i veština, a na vama je da ukazano poverenje opravdate kroz svoj budući rad za dobrobit srpske države i njenog naroda, štiteći ih od svakog zla, od svake vrste kriminala"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas polaznike 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku na terenskoj obuci na Fruškoj Gori i poručio im da su im država i Ministarstvo dali najbolje uslove za sticanje znanja i veština, ali da je na njima da ukazano poverenje opravdaju kroz posvećen i predan rad za svoju državu i građane, štiteći ih od svih oblika kriminala.

„Država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem brine o vama, veruje u vas, ulaže u razvoj vaših sposobnosti i veština, a na vama je da ukazano poverenje opravdate kroz svoj budući rad za dobrobit srpske države i njenog naroda, štiteći ih od svakog zla, od svake vrste kriminala. Vaša država i vaše Ministarstvo daće vam najbolje uslove za obrazovanje i napredak, dobićete najbolju i najsavremeniju opremu i uniformu, ali ugled morate sami da izborite i steknete svojim poštenim i pravičnim odnosom prema građanima i doslednim primenjivanjem i sprovođenjem zakona, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je istakao da država Srbija i MUP ozbiljno ulažu u školovanje i obrazovanje budućih kadrova i dodao da će, prilikom zapošljavanja u MUP-u oni koji su završili Kriminalističko-policijski univerzitet ili prošli kroz Centar za osnovnu policijsku obuku, uvek imati prioritet.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je posle mnogo godina ponovo uspostavljena institucija pozornika, da u najvećim gradovima Srbije trenutno na ulicama ima 900 policajaca pozornika, te da se i polaznici 33. klase pripremaju da postanu pozornici čiji je osnovni zadatak da budu na usluzi običnom čoveku.

„Obučavamo vas i pripremamo da budete policajci u zajednici, da budete pozornici, da budete na usluzi ljudima sa kojima živite, da postanete deo njihovog života, da budete vredni njihovog poverenja. Vaš posao i vaš zadatak je da budete na usluzi svakom onom kome je pomoć potrebna, da budete na usluzi običnom čoveku.

Uspeh vašeg rada meriće se po tome koliko vas poštuju i cene obični i vredni ljudi, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova poručio je da su polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku prikazali visok nivo znanja, sposobnosti i veština koje su stekli tokom vežbi i obuka, ali da su, pre svega, pokazali izuzetnu motivisanost, snagu, volju i patriotizam koji odlikuje srpskog policajca.

Polaznici 33. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su pokazno-taktičku vežbu kontrole lica u putničkom motornom vozilu na bezbednosnom punktu.