"Čovečuljak" na kokainu vrednom milion evra dolazi iz Južne Amerike: Srbin bio "mula"?

Veštačenje je potvrdilo da je kokain izuzetne čistoće čak oko 99 odsto što daje mogućnos da njegova količina bude utrostručena

Srpska policija pokušava da sazna od koga je Mladen J., državljanin Srbije nabavio 10 kilograma kokaina čija je vrednost oko milion evra kao i to ko je bio njegov kupac.

Droga je bila zaplenjena u 9 kesica na kojima stoji lik "čovečuljka" kao zaštitni znak.

- Mladen je naš državljanin, ali ima regulisan boravak u jednoj zemlji Evropske unije. Do sada nije hapšen za drogu. Sumnjamo da je bio angažovan za prenos kokaina, ali u jednom od stanova koje je koristio nađena je vagica za precizno merenje. Istražitelji će pokušati da utvrde od koga je nabavljena droga, ali i ko je naručilac u Srbiji- kaže naš sagovornik, ali sumnja da će uhapšeni biti taj koji će u tužilaštvu otkriti detalje šverca kokaina.

Inače, veštačenje je potvrdilo da je kokain izuzetne čistoće čak oko 99 odsto. Što mu daje mogućnos da njegova količina bude utrostručena.

Prema saopštenju MUP-a, policijski službenici su, na Graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju, u automobilu marke „mercedes“, nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni srpski državljanin M. J., u fabričkim šupljinama pored menjača i ispod patosnice suvozačevog sedišta, pronašli kokain zapakovan u više paketa, ukupne težine oko 10 kilograma.

Pretresom dva stana u Beogradu koje koristi osumnjičeni, pronađena je vagica za precizno merenje, kao i municija, više komada različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Telegraf.rs)