Otkrivamo zašto se ekipa osumnjičena za ubistvo Eskobara na pumpi u Rušnju "štekovala" baš na Novom Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo beogradsko naselje se često bira za skirvanje iz tri razloga.

Foto: MUP RS

Stefan Z. (28) Luka V. (26) osumnjičeni za ubistvo Ranka Eskobara, s kojima je u stanu bila je devojčica od 17 godina, uhapšeni su u štek stanu na Novom Beogradu, a prema rečima našeg sagovornika iz istrage ovog slučaja, ovo beogradsko naselje se često bira za skirvanje iz tri razloga.

"Novi Beograd je blizu auto-puta, pa im je tu lako i brzo da se sakriju, takođe je blizu aerodroma, jer osumnjičeni uglavnom planiraju da napuste Srbiju, pa su tu dok se sitacija ne "smiri", a takođe, kraj je veoma naseljen i komšiluk se maltene uopšte ne poznaje", rečeno je za Telegraf.

Osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni, policija ih je našla u "opuštenom" izdanju, obzirom da su jednog zatekli u roze papučama.

U stanu je, kako saznajemo, nađen i pištolj koji ide na veštačenje.

Po nalogu Višeg javnom tužilaštva naređeno im je zadržavanje do 48 sati, terete se za teško ubistvo, a zaprećena kazna im je 40 godina zatvora.

Policija ispituje ko je naručio ubistvo, koliko je plaćeno i koji je motiv.

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju, sa čak 7 hitaca iz pištolja, saznao je portal "Telegraf.rs".

Da podsetimo, Ranko Radošević (54) zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju, sa čak 7 hitaca iz pištolja, saznao je prvi portal "Telegraf.rs".

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, naređena je obdukcija tela likvidiranog.

Muškarac za koga se sumnja da je ubio Radoševića imao je na sebi garderobu crne boje kao i patike i sitnije je građe.

U Radoševića je ubica sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa ispalio sedam hitaca od kojih 5 u telo i dva u glavu. Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.

Istraga

Pobegli su "golfom 4" koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici.

Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to verovatno samo da posluži za likvidaciju.

I "golf 4", za koga se sumnja da su koristili osumnječeni za ubistvo, nalazi se na veštačenju. Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Eskobar

Foto: MUP

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, kako Telegraf saznaje, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Bavio se švercom kokaina i skanka.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Video: Na stolu plazma, čips i pištolj: Snimak iz štek stana osumnjičenih za ubistvo Ranka Eskobara

(Telegraf.rs)