Detalji jezive tuče u Mokrinu: Četvorica pretukla oca i sina, demolirali lokal, pa zapretili pištoljima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dolaskom na lice mesta, vinovnici nisu zatečeni u objektu, ali su policijski službenici u razgovoru sa očevicima saznali da se radi o D. Z. (27), B. L. (20), I. G. (24) i M. J. (29) svi iz Kikinde

Printskrin: Privatna arhiva

U tuči koja je sinoć izbila u jednoj kafani u Mokrinu povređena su dva muškarca, otac i sin. Sin je zadobio lakše, a otac teže višestruke povrede. Prijava incidenta je u policijsku stanicu stigla od jedne gošće koja je prijavila da nepoznati muškarci demoliraju objekat i inventar.

Dolaskom na lice mesta, vinovnici nisu zatečeni u objektu, ali su policijski službenici u razgovoru sa očevicima saznali da se radi o D. Z. (27), B. L. (20), I. G. (24) i M. J. (29) svi iz Kikinde.

B. L. je odmah po ulasku u lokal počeo da lomi inventar i da baca čaše sa šanka. Potom je I. G. uzeo stolicu i bacio je u pravcu šanka. Nakon demolinja kafane, svi osim D. Z. napuštaju objekat. Njemu tada prilazi oštećeni D. Z. (24) u nameri da ga smiri. Nakon kraće verbalne rasprave, D.Z.  nekoliko puta udara oštećenog usled čega ovaj pada na pod.

Otac T. Z. (52) prišao je u nameri da spase sina od fizičkog napada. Tada u lokal ulaze M. J. i B. L. i oni zajedno sa D. Z. zadaju udarce u glavu i telo stolicama i drugim predmetima ocu oštećenog, dok se isti nalazio na podu. Tom prilikom I. G. razbio je vrata lokala.

Kako kažu očevici, napadači su potom napustili lokal preteći da će pucati, a I.G. je otvorio vrata automobila marke "VW Pasat" beogradskih oznaka i pokazao je da ima dva pištolja.

D.Z. je tada prišao i nogom zatvorio vrata automobila nakon čega su napadači seli u to vozilo i vozilo "Alfa Romeo" crvene boje i otišli u nepoznatom pravcu.

Forenzičari su izvršili uviđaj na licu mesta.

Otac i sin prevezeni su u Opštu bolnicu u Kikindi, gde su sinu konstatovane lakše povrede, a otac je zadobio teške povrede u vidu preloma obe podlaktice i pod sumnjom na frakturu lobanje.

On je potom transportovan u bolnicu u Zrenjaninu, a prema nezvaničnim informacijama, dalje u KCV u Novi Sad gde će nastaviti lečenje. Stolice i drugi predmeti kojima je delo počinjemo su privremeno oduzete radi veštačenja.

Oko 5 i 15 časova, policija je pronašla vozilo "Pasat" koje je bilo napušteno i u njemu nije bilo predmeta koji potiču iz ovog dela, ali je vozilo bilo ispskano krvlju.

Vinovnici su uhapšeni sutradan i protiv njih su podnete odgovarajuće krivične prijave i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, nakon čega treba da izađu pred tužioca.

(Telegraf.rs)