Proverava se da li je bio pijan ili drogiran: Evo šta čeka dečaka koji je izvršio masakr u školi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen

Foto: Nikola Tomić, Telegraf

Učenik 7. razreda K.K. (14) OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je jutros u masovnoj pucnjavi ubio devetoro ljudi, 8 drugara i jednog radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, neće biti krivično odgovaran, saznaje Telegraf.rs.

Kako se navodi u Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, maloletnik  neće biti krivično gonjen jer nema navršenih 14 godina.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti, saznaje Telegraf.rs. Oba pištolja koje je maloletnik upotrebio u izbršenju krivičnog dela bila su legalna.

Na licu mesta je prethodno obavljen uviđaj, a dežurni zamenici javnog tužioca naložili su da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti. Naloženo je da se od počinioca krivičnog dela uzme i krv na toksikološku analizu, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole.

(Telegraf.rs)